WVHEDW boekt ten koste van Valken ’68 eerste zege

In de zaterdag eerste klasse B heeft WV-HEDW haar eerste drie punten van dit seizoen gepakt. Op eigen veld was de ploeg van Kees Oostermeijer met 3-1 te sterk voor Valken ’68, mede dankzij twee treffers van Floris Reurts.

De Amsterdammers begonnen meteen goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten kreeg de ploeg een opgelegde kans om de score te openen. Een goede pass van Nick van Moerkerk kon door spits Lennart Bril niet worden afgemaakt en ook de rebound kon niet worden binnen gewerkt door aanvoerder Ruben Loeve. In de tiende minuut kwam WV-HEDW dan wel op een verdiende voorsprong door een fantastische goal van Floris Reurts. Hij nam een voorzet van Mick van Moerkerk niet helemaal goed aan, waardoor de bal op stuitte. Dit pakte echter geweldig uit want hij nam vervolgens de bal vol op zijn slof en zag zijn inzet de kruising in vliegen.

WVHEDW - Valken68

Acht minuten na de goal volgde een opmerkelijk moment in de wedstrijd. Grensrechter Masmeijer van Valken ‘68 werd weg gestuurd na een woordenwisseling met scheidsrechter Kuup, nadat hij terecht had gevlagd voor buitenspel. Na dit incident kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en dit leidde tot twee goede kansen. Eerst was het Matthijs de Mooy die een teruggelegde bal uit een vrije trap in de handen van keeper Ramon Freriks schoot en vervolgens ging de inzet van aanvaller Rens van Klaveren over het doel.

In de tegenaanval legde Loeve verkeerd af op Reurts waardoor er een grote kans op 2-0 verloren ging voor de thuisploeg. Tien minuten voor rust was Freriks belangrijk voor zijn ploeg door een schot van Valken aanvaller Sven Boonstoppel uitstekend uit de korte hoek te tikken. WV-HEDW kreeg in de 38e minuut via Reurts nog een goede kans om de score uit te breiden maar zijn schuiver ging voorlangs na een te korte terugspeelbal van Valken ’68.

Na de rust kwamen de bezoekers nog beter in de wedstrijd. Dit leidde in de 49ste minuut tot de gelijkmaker. Rechtsback Sander van Duijn mocht vrij de zestien in dribbelen en via de kluts kwam de bal voor de voeten van De Mooy, die simpel kon afronden: 1-1. Nog geen twee minuten na het doelpunt had Loeve WV-HEDW alweer op voorsprong kunnen zetten na goed voorbereidend werk van Van Moerkerk, maar zijn poging stuitte op de voeten van Valken-keeper Erwin van der Nagel.

Valken ’68 kreeg hierna meer grip op de wedstrijd en trainer Kees Oostermeijer bracht met Cees Smaal en Ashraf Azzouz twee verse krachten om de wedstrijd te proberen te kantelen. Dit lukte en de ploeg kreeg via Azzouz en Tjeerd Meijer kansen op de 2-1, maar Azzouz zag zijn inzet geblokt worden en de kopbal van Meijer ging over. Een kwartier voor tijd moest Freriks nog handelend optreden na een ingestudeerde vrije trap van Valken.

Hierna pakte de thuisploeg weer het initiatief en zette Cees Smaal in de 81es minuut zijn ploeg dan toch op 2-1, na opnieuw een fraaie actie van Van Moerkerk. Reurts besliste in de voorlaatse minuut het duel door een verdediger uit te kappen en vervolgens Van der Nagel met een bekeken schot kansloos te laten.

Door deze 3-1 overwinning doet WV-HEDW goede zaken in de zaterdag eerste klasse B. De Amsterdammers klimmen met de eerste driepunter naar de negende plek op de ranglijst, met vier punten uit vijf wedstrijden.