Home / Algemeen / WVHEDW heeft na zege op CSW nog steeds kans op handhaving

WVHEDW heeft na zege op CSW nog steeds kans op handhaving

WV-HEDW heeft zich vrij overtuigend geplaatst voor de nacompetitie tegen degradatie uit de zaterdag eerste klasse. Op Sportpark Middenmeer was de ploeg van Kees Oostermeijer met 3-1 te sterk voor CSW dat keldert naar de tweede klasse. Lennart Bril bracht de Amsterdammers voor rust aan de leiding. De gasten kwamen na de pauze snel terug in de wedstrijd, maar Mick van Moerkerk stelde met twee treffers orde op zaken. Lang uitrusten is er niet bij voor WV-HEDW, dat dinsdag al haar eerste nacompetitieduel speelt uit bij RCL.

“Een verdiende overwinning. Na rust zijn we niet scherp en krijg je die goal tegen, maar complimenten naar mijn ploeg hoe ze zich daarna hebben hersteld. Als je tegen degradatie vecht is het heel lastig om de rust te houden. Wij probeerden veel op balbezit te spelen en dat kunstje beheersen wij prima”, aldus Oostermeijer.

21052016 WV-HEDW CSW 1

In de openingsfase was die rust er nog niet bij WV-HEDW. Er werd vaak te snel balverlies geleden en CSW kreeg een aantal keer de ruimte op de vleugel. De bezoekers waren, op een vrije trap van Kevin Blom vanaf rechts na, verder niet echt gevaarlijk.

Halverwege de eerste helft kwam WV-HEDW beter in haar spel en legde het CSW haar wil op. Het resulteerde in goede kansen voor Smaal die doelman Jordy Wens op zijn weg vond en Bril die niet goed timede. Na iets meer dan een halfuur was Bril wel trefzeker. Smaal brak sterk door via de rechterkant, legde breed op Bril die eenvoudig de 1-0 binnen tikte.

21052016 WV-HEDW CSW Lennart Bril

Meijer had kort hierop de thuisploeg al op rozen kunnen brengen, maar uit een corner van Bril knikte de middenvelder naast. Op slag van rust meldde CSW zich twee maal via Blom. Zijn poging van een meter of dertig was net te hoog en in de blessuretijd van het eerste bedrijf stuitte Blom op doelman Matthijs Kuiper.

CSW vocht voor haar laatste kansen en kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamers. Bram Wouters kopte uit een corner net over, maar even later lag de bal alsnog in het netje. Spits Bram Bode bracht de Wilnissers langszij en WV-HEDW kon weer van vooraf aan beginnen.

21052016 WV-HEDW CSW Max Ribbens

Paniek was er niet bij de blauwhemden die al snel weer het initiatief namen. Na gemiste kansen van Meijer en Bril bracht Van Moerkerk WV-HEDW wel opnieuw aan de leiding. De behendige vleugelspeler sneed naar binnen en werd door de verdedigers van CSW geen strobreed in de weg gelegd: 2-1.

Een behoorlijke streep door de rekening voor CSW dat deze klap niet meer te boven kwam. Het duurde niet lang voordat Van Moerkerk de Utrechters de doodsteek gaf. De aanvaller ging er als een speer vandoor met de bal na een compleet misverstand tussen Maikel Pauw en Wens. Voor een leegdoel maakte Van Moerkerk geen fout.

21052016 WV-HEDW CSW Mick van Moerkerk

Met de 3-1 voorsprong op zak was het een gespeelde partij. Oostermeijer bracht een kwartier voor tijd A-junior Dave Keller, die zijn debuut maakte. In het laatste kwartier had WV-HEDW er nog een ruimere zege van kunnen maken. Van Moerkerk mikte teveel naar rechts, Smaal kopte net naast en Thomas van den Berg vond de vingertoppen van Wens. In het slot kon Pauw de score nog wat draaglijker maken, maar zijn kopbal belandde op de lat.

Doordat CSW van zowel Valken’68 als WV-HEDW in de beslissingscompetitie met 1-3 heeft verloren, degradeert de ploeg van Mark Kranendonk naar de zaterdag tweede klasse. Voor WV-HEDW wachten nog spannende weken om een verblijf in de zaterdag eerste klasse veilig te stellen. De eerste horde is RCL uit Leiderdorp, de nummer drie uit 2c. Oostermeijer: ”Leuke tegenstander. Een ploeg die natuurlijk veel heeft gewonnen dit seizoen. Ik verwacht een heel andere wedstrijd.”

Klik hier voor het complete overzicht van de zaterdag nacompetitie

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Jan Vonk

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)