WVHEDW in laatste seconde onderuit tegen Forum Sport

Het zit zaterdag eersteklasser WVHEDW niet mee. In Voorburg werd in de allerlaatste seconde van de blessuretijd met 1-0 verloren van Forum Sport. Met name in de eerste helft heeft de ploeg van Kees Oostermeijer de kansen op een zege laten liggen.

Na het kampioenschap van vorig seizoen heeft WVHEDW het dit jaar erg moeilijk om de punten te vergaren. De eerste periode wordt afgesloten met slechts vier punten. En dat zijn er gezien het spelbeeld veel te weinig. Het lijkt op het zelfde scenario als twee jaar geleden. Na het kampioenschap in 2013 degradeerde WV een jaar, via de nacompetitie, weer naar de tweede klasse. Oostermeijer: “Ik wil die vergelijking helemaal niet trekken. Ik was er toen niet bij en heb daar niets mee te maken.”

Oostermeijer had de pest in zijn lijf na de nederlaag tegen Forum Sport. Het duel leek, na kansen over en weer, op een gelijkspel uit te draaien maar in de 95ste minuut werd een lange bal binnen gelopen door aanvoerder Matthijs Seilberger en kreeg WV een harde klap te verwerken. Oostermeijer: “ Zo werkt het nu eenmaal. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Als je wacht op rechtvaardigheid kan je lang wachten. Dat bestaat niet in de voetballerij.”

Oostermeijer: “De koppies hangen nu naar beneden. Dat is begrijpelijk. Aan mij nu de taak om daar snel verandering in te brengen. Het voetbal is goed, dus daar ligt het niet aan. Met uitzondering van de wedstrijd tegen ARC zijn we door niemand weggespeeld. Het zou alleen wel eens fijn zijn als we wat punten gaan pakken. We hebben het aan ons zelf te wijten dat we pas vier punten hebben.”

Volgende week wacht het cruciale duel met Volendam dat, net als WVHEDW, pas vier punten heeft. Oostermeijer: “Elke wedstrijd is cruciaal. Ik snap dat de ranglijst gewoon door telt, maar daar wil ik nu even geen rekening mee houden.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)