WVHEDW in slotfase onderuit tegen Nootdorp

WVHEDW heeft in de zaterdag eerste klasse B een ongelukkige nederlaag geleden tegen Nootdorp. De ploeg van trainer Kees Oostermeijer stond in de rust nog met 1-0 voor, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de nummer drie van de ranglijst: 1-2.

De Amsterdammers begonnen in eigen huis uitstekend aan de wedstrijd tegen het hoog geklasseerde Nootdorp. De thuisploeg zette goed druk, was fel in de duels en liet bij vlagen prima voetbal zien op het lastig bespeelbare veld. De eerste kans was na iets minder dan een kwartier dan ook voor WV-HEDW. Ashraf Azzouz zag zijn schot van buiten de zestien in de handen belandden van Nootdorp-doelman Yannic Augustinus. WV-HEDW bleef de bezoekers onder druk zetten en dit leverde in de achttiende minuut de verdiende voorsprong op. Ruben Loeve (vorige week uitblinker in de uitwedstrijd tegen Volendam met vier goals) opende de score door miscommunicatie in de verdediging van Nootdorp af te straffen. Oog-in-oog met Augustinus schoof hij de bal beheerst binnen.

WVHEDW - Nootdorp

WV-HEDW stond na deze goal goed in de organisatie en gaf bijna geen kansen weg. De bezoekers deden na ruim een half uur pas voor het eerst van zich spreken. WV-HEDW-doelman Ramon Freriks reageerde goed op een vrije trap van Marcley Manuela en in de rebound trof Nootdorp-aanvoerder Yannick Blom het zijnet. Vijf minuten voor rust kreeg WV-HEDW de grootste kans van de eerste helft om de score te verdubbelen. Loeve liep uitstekend op een lange bal en kopte door op Cees Smaal. De spits raakte de bal echter helemaal verkeerd waardoor de inzet hoog over ging. In de extra tijd van de eerste helft was het Loeve die mocht aanleggen vanaf de zestien na een slim genomen corner van Azzouz. Zijn schot werd geblokt en dus gingen beide ploegen rusten met een 1-0 stand.

Na de rust kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en lieten zij eindelijk zien waarom de ploeg zo hoog op de ranglijst staat. Het zette WV-HEDW onder druk en het spel bevond zich vooral op de helft van de thuisploeg. Dit resulteerde vijf minuten na rust in de gelijkmaker. De bal viel na een geblokte vrije trap van Jeffrey Flohr met wat geluk voor de voeten van Blom en de aanvoerder schoot onberispelijk binnen. Na deze goal ging het gelijk op en werden er in de grimmige wedstrijd veel duels uitgevochten. Twintig minuten voor tijd herpakte de ploeg van Oostermeijer zich en dit resulteerde in kansen voor Smaal en Loeve. Eerstgenoemde kon een voorzet van Max Ribbens niet goed raken en Loeve zijn lob was net te kort om Augustinus te verschalken.

Oostermeijer bracht buitenspeler Van Moerkerk en spits Reurts in om de ploeg wat extra aanvallende impulsen te geven. Van Moerkerk bediende Reurts met een goede voorzet maar hij miste de bal en zag de kans verloren gaan. Tien minuten voor tijd leek WV-HEDW dan toch loon naar werken te krijgen. Loeve zette opnieuw goed door, werd neergetrokken en kreeg een penalty. De aanvoerder nam zijn verantwoordelijkheid, maar Augustinus tikte zijn inzet knap uit de hoek. Vijf minuten later kreeg WV-HEDW de deksel op de neus. Een voorzet vanaf rechts werd niet goed weg gewerkt door de verdediging. Manuela profiteerde optimaal en schoot de bal diagonaal binnen. WV-HEDW probeerde het vervolgens nog wel en kwam met een slotoffensief, maar de ploeg was niet bij machte om er nog een gelijkspel uit te slepen.

WV-HEDW blijft door de nederlaag onderin bivakkeren in de zaterdag eerste klasse B. De ploeg hoopt zich volgende week te herpakken wanneer het voor de beker op bezoek gaat bij BOL.

Verslag: Joey Schoo