WVHEDW krijgt te weinig tegen Zwaluwen ‘30

WV-HEDW heeft geen punten overgehouden aan de rentree in de zaterdag eerste klasse B. De ploeg van trainer Kees Oostermeijer verdiende minimaal een gelijkspel, maar ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Zwaluwen’30. Een doelpunt van Rivelino Grauwde ver in de tweede helft was voldoende voor de Hoornse zege.

Het was niet de eerste keer dat beide elftallen tegenover elkaar stonden. Twee seizoenen geleden in de eerste klasse eindigde het twee keer in een remise. Het duel, dat vanwege de hevige regenval van vrijdag op kunstgras werd gespeeld, kwam moeilijk op gang. Het leverde een rommelige eerste helft op met aan beide zijden nauwelijks mogelijkheden. Veel strijd zat er vanaf het begin wel in. De warrig fluitende scheidsrechter Cantineau ging hier niet altijd goed mee om.

De thuisploeg nam na een halfuur spelen het heft in handen en kreeg ook de eerste goede mogelijkheden. Zwaluwen-verdediger Ivo Rottine raakte de bal verkeerd. Dit leverde een kans op voor Mick van Moerkerk wiens schot een gemakkelijke prooi was voor doelman Joey Potveer. Een counter van WV-HEDW met Floris Reurts als eindstation veranderde voor de pauze ook niets aan de score.

WVHEDW - Zwaluwen 30

Ook na de rust was het eerste gevaar van de Amsterdammers. Een schot van Reurts werd goed gekeerd door Potveer en een poging van Ruben Loeve, daarna afgevlagd voor buitenspel, belandde op de paal. De gasten konden hier, op een paar afstandsschoten en gevaarlijke corners na, weinig tegenoverstellen. Toch kwam Zwaluwen’30 een kwartier voor tijd brutaal op voorsprong. Uit een tegenaanval kreeg Rivelino Graude via de rechterkant de ruimte en de aanvaller verschalkte doelman Heimens in de verre hoek.

Na deze tegenslag hoopte Oostermeijer met het inbrengen van Ashraf Azzouz en Berend Schoute nog een punt uit deze wedstrijd te halen. Een pegel van Azzouz uit een corner van Mick Zwolle werd geblokt door een Zwaluwen-speler en ook een poging van Thomas van den Berg leidde tot niets. WV-HEDW moest haar rentree in de eerste klasse dus bekopen met een nederlaag.

Oostermeijer kijkt ondanks het verlies met opgeheven hoofd terug naar het duel. “We gaven weinig weg. Het veldspel was wat onrustig, maar ik was er wel tevreden over tegen zo’n ploeg. Het is wel een van de betere ploegen van deze afdeling en ik denk dat we wel een gelijkspel verdiend hadden. Qua organisatie stond het goed bij ons en ik heb die jongens net ook een compleet gegeven voor de inzet.” Volgend weekend neemt WV-HEDW het in Mijdrecht op tegen mede-promovendus Argon.