WVHEDW laat het ook tegen HVC ’10 liggen en degradeert

Na een kort avontuur van één seizoen in de eerste klasse is WV-HEDW volgend seizoen weer actief in de zaterdag tweede klasse. De Amsterdammers verzekerden zich op de laatste speeldag nog van de nacompetitie, maar daarin kon de ploeg van Martin Steenvoorden niet overeind blijven. In de finale was HVC ’10 te sterk, waardoor de Amsterdammers veroordeeld waren tot degradatie. Vorige week verloor WV-HEDW met 0-2 op eigen veld, in Hoek van Holland won HVC ’10 met 2-1.

“De afgelopen week was de groep vastberaden om het resultaat om te draaien”, vertelt Steenvoorden. De gasten kwamen na een half uur op voorsprong door een treffer van Rob van Bunderen, maar vlak voor rust maakte HVC ’10 nog gelijk via Jurgen Warbout. “De tegentreffer viel te makkelijk, daar gingen een paar persoonlijke fouten aan vooraf. We probeerden het in de tweede helft terug op te pakken, maar kregen we weer te maken met het gebrek aan scorend vermogen.”

Ruben Loeve (WVHEDW)

Het terugkerende probleem nekte WV-HEDW ook vandaag. De Amsterdammers kregen een paar grote kansen, maar lieten het telkens liggen. Aan de andere kant viel de treffer wel, toen Delgado Morais vlak voor tijd voor de winnende zorgde (2-1). Het betekende de degradatie voor WV-HEDW.

Terugblikkend op afgelopen seizoen vindt Martin Steenvoorden dat zijn ploeg terecht is gedegradeerd. “Het is dit seizoen heel vaak ‘net niet’ geweest. We hadden nog geluk dat we in de nacompetitie terecht kwamen om ons ongelijk te bewijzen. Helaas is dat ons niet gelukt, al moeten we wel realistisch zijn dat we het telkens hebben laten liggen.”

Martin Steenvoorden

WV-HEDW werd een jaar geleden nog kampioen in de tweede klasse, het niveau waar de Amsterdammers volgend seizoen weer actief zullen zijn. Steenvoorden heeft is ambitieus: zo snel mogelijk weer terug naar de eerste klasse. “We willen met een paar wijzigingen meteen voor het kampioenschap gaan. Als we dan aan onze fouten van afgelopen seizoen werken, kunnen we een gooi doen naar de promotie, terug naar de eerste klasse.”

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)