WVHEDW lijdt forse nederlaag tegen ‘s-Gravenzande

Zaterdag eersteklasser WV-HEDW heeft vanmiddag in eigen huis met duidelijke cijfers verloren van FC ‘s-Gravenzande: 2-6. De ploeg van trainer Kees Oostermeijer raakte halverwege de eerst helft in ondertal vanwege een rode kaart voor Dennis Darnley, maar kwam daarna nog op een 2-1 voorsprong. De bezoekers uit het Westland bogen de score voor de pauze al om en liepen in de slotfase uit naar een flinke zege.

Met vier punten uit zes duels was de missie vooraf duidelijk voor WV-HEDW: winnen om een beetje uit de onderste regionen te komen. De Amsterdammers begonnen echter zwak aan het duel en verloren vaak op eigen helft al de bal. ‘s-Gravenzande kreeg hierdoor wat mogelijkheden. Frank Broos kreeg na slordig balverlies de ruimte, maar zijn schot was een gemakkelijke prooi voor doelman Ramon Freriks.

WV-HEDW kwam na de openingsfase wat beter op gang in dit duel waarin het tempo hoog lag. De thuisclub kwam halverwege het eerste bedrijf wel op achterstand. Freriks was kansloos op een vrije trap van Keke Stam die van richting veranderde. Drie minuten later bracht Ruben Loeve, eveneens uit een vrije trap, WV-HEDW op fraaie wijze langszij.

17102015 WVHEDW- s'Gravenzande (3)

In een enerverende eerste helft mocht Darnley met rood vertrekken, nadat hij binnen de zestien aan de noodrem trok bij Kirill Slutskyy. Freriks was de daaropvolgende strafschop van Roel Stoffels de baas en ook de rebound van de verdediger leverde niets op. Ondanks het ondertal nam WV-HEDW hierna brutaal de leiding. Cees Smaal maakte uit een snelle tegenaanval geen fout: 2-1.

‘s-Gravenzande boog de achterstand voor de rust echter nog om. Vijf minuten voor de pauze kopte Broos de bal uit een vrije trap vanaf rechts van Sander Koeleman tegen Freriks aan. Op de rebound van Roy Vermolen had de sluitpost geen antwoord: 2-2. WV-HEDW hoopte met een gelijke stand te rusten. Na een duw van Mick Zwolle op Domingos Lopes de Brito ging de bal echter opnieuw op de stip. Ruben de Groot benutte het buitenkansje wel voor de gasten: 2-3.

Een behoorlijke domper voor WV-HEDW dat na de rust goed uit de kleedkamer kwam. Een schot van Cees Smaal werd gepakt in de rechterhoek en de spits kwam een teenlengte tekort om een voorzet vanaf de linkerkant binnen te prikken. Na deze prima fase van WV-HEDW, deelde ‘s-Gravenzande wederom een tik uit. Slutskyy vond na sterk en kappen draaien het net.

17102015 WV-HEDW 's-Gravenzande (2)

Het duel werd na een uur op de klok hier en daar wat grimmiger. Het kwam het voetbal niet ten goede in deze fase. Oostermeijer bracht na minuut 70 Berend Schoute en Ashraf Azzouz in het veld, om nog wat aan de score te doen. WV-HEDW creëerde in het slot echter weinig en de gasten counterden uiteindelijk nog naar een ruime zege. Broos tekende voor de 2-5 en invaller Patrick Triep zorgde na een schitterende combinatie met Broos voor het slotakkoord.

Door de nederlaag zakt WV-HEDW naar de voorlaatste plaats in de zaterdag eerste klasse b. Oostermeijer zag een strijdbaar WV tegen ‘s-Gravenzande dat door de winst nu koploper is. ‘’Een geroutineerde ploeg. Ze hebben het goed uitgecounterd op het laatst. De wedstrijd duurde eigenlijk tien minuten te lang voor ons. Daarvoor hebben we ze goed vastgezet’’, aldus de verliezende coach.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)