In de beker was WV-HEDW met 2-8 te sterk voor vierdeklasser Ilpendam

WVHEDW met speels gemak via Ilpendam naar achtste finale

Zaterdag eersteklasser WV-HEDW heeft zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de achtste finale van de districtsbeker. De ploeg van Kees Oostermeijer kende geen enkel probleem met tegenstander Ilpendam. Een negenklapper op bezoek bij de zondag vierdeklasser was het gevolg: 2-9.

Al vrij snel was duidelijk dat de Amsterdammers een eenvoudig middagje zouden hebben. Nadat Floris Reurts binnen vijf minuten de score opende op aangeven van Jasper Santen, hadden Reurts en Ruben Loeve met enorme kansen de vroege voorsprong nog verder uit kunnen breiden. Toen die 0-2 na een half uur via Lennart Bril uiteindelijk alsnog viel, werd het verschil snel gemaakt. De ruststand werd door Reurts op 0-3 bepaald.

In de tweede helft ging het nog sneller voor de gasten. Doelpunten van Bril en Mick van Moerkerk (strafschop) zorgden voor de 0-5 voorsprong, totdat Ilpendam iets terugdeed. Het was slechts een eretreffer, want achtereenvolgens Cees Smaal, Loeve en Tjeerd Meijer (penalty) bouwden de voorsprong verder uit tot 1-8. Vlak voor tijd deed de thuisploeg nog wat terug met de 2-8, alleen herstelde Reurts het verschil weer tot zeven doelpunten met het 2-9. Het was het slotakkoord in Ilpendam.

Door de eenvoudige overwinning hebben de Amsterdammers zich geplaatst voor de achtste finale. Daarin wacht een uitwedstrijd op bezoek bij een zondag eersteklasser, Fortuna Wormerveer of De Foresters. WV-HEDW hervat de competitie volgende week met een thuiswedstrijd tegen Neptunus Schiebroek.

Kijk hier voor alle uitslagen in de derde ronde van de districtsbeker.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)