WVHEDW naar Edam, SDZ-Ilpendam bij OSV

Naast de start van de nacompetitie staan er komend weekend nog twee beslissingswedstrijden op het programma. WV-HEDW strijdt op zaterdag 21 mei met BOL op het veld van EVC in Edam om het kampioenschap van de tweede klasse A, een dag later komen SDZ en Ilpendam elkaar bij OSV tegen om uit te maken wie er met de titel vandoor gaat in de vierde klasse E.

Beide Amsterdamse clubs hebben iets goed te maken in de kampioenswedstrijd. Zowel WV-HEDW als SDZ verloor de uitwedstrijd en speelde op eigen veld gelijk. Voor SDZ, dat bijna het hele seizoen bovenaan stond, betekende het gelijkspel dat de achtervolger nog in leven werd gehouden. Op 29 januari verspeelde de ploeg van Ron van der Velde een riante voorsprong tegen tien man van Ilpendam en mocht het uiteindelijk nog blij zijn met een punt. “Het wordt een wedstrijd tussen een sterk team dat altijd goed terugkomt uit een achterstand tegen een ploeg die voetbaltechnisch beter is”, zei de oefenmeester dit weekend. Met het kunstgras van OSV, de nieuwe club van Van der Velde, heeft de KNVB aan de voorkeur van de Amsterdammers voldaan. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

Foto John Beckman | SDZ en Ilpendam komen elkaar zondag weer tegen voor het beslissingsduel

WV-HEDW leek het kampioenschap een paar weken geleden, onder meer door een nederlaag bij BOL, uit het hoofd te zetten. Door een uitstekende derde periode, die de ploeg van Kees Oostermeijer ook veroverde, en puntverlies van de koploper kwamen beide ploegen op de laatste speeldag op gelijke hoogte aan kop. Al vrij snel kwamen zij eruit de beslissingswedstrijd bij competitiegenoot EVC spelen. Om 14:30 uur staan zij tegenover elkaar. Ashraf Azzouz heeft veel vertrouwen in een goede afloop: “Wij hebben die nacompetitie helemaal niet nodig, want wij gaan winnen van BOL.”

De beelden van deze wedstrijden zijn na het weekend, samen met de bekerfinale tussen ADO’20 en Purmersteijn, op de website te zien.

Ook in de zondag vijfde klasse D is de kampioen nog niet bekend. Drie ploegen, waaronder Forza Almere strijden in een poule om de hoofdprijs. Deze poule wordt morgenavond (donderdag) afgetrapt met de wedstrijd ‘T Goy-Forza Almere. De verliezer van dit duel – bij gelijkspel wordt ‘T Goy aangemerkt als verliezer – speelt zondag tegen Domstad Majella, de winnaar over een week pas weer.

Foto boven: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!