WVHEDW naar nacompetitie na ruime zege op Nootdorp

Na drie maanden weet WV-HEDW weer wat winnen is. Om een plek in de nacompetitie te bemachtigen rekende de ploeg van Martin Steenvoorden op overtuigende wijze af met SV Nootdorp. Op sportpark Middenmeer wonnen de Amsterdammers met 6-2. Hierdoor plaatsten ze zich voor de nacompetitie, waar ze hun plek in de eerste klasse B moeten verdedigen.

WV-HEDW moest winnen van Nootdorp om concurrent BVCB voor te blijven, desnoods via een eventueel beslissingsduel bij een gelijk puntenaantal. De Amsterdammers begonnen gretig en kregen via Thomas Wollersheim en Jesse Stroomberg twee goede kansen om de score te openen. Beide spelers schoten echter voorlangs. De eerste kans van Nootdorp was na een kwartier spelen wel meteen raak. Nigel Abrams werd door Ricardo Siebring op het doel afgestuurd, waarna Abrams de bal over WV-doelman Gregory Martin wist te lobben en voor de 0-1 te zorgen.

Jesse Stroomberg probeert genoeg ruimte te creëren voor een schot.

Toch kwam de thuisploeg snel weer terug in de wedstrijd. Nog geen vijf minuten na de openingstreffer ontdeed Jesse Stroomberg zich van zijn directe tegenstander en schoot hij de gelijkmaker in de verre hoek binnen (1-1). De gelijkmaker bleek het vroege breekpunt. WV-HEDW zette aan en kwam in de 24ste minuut zelfs op voorsprong. Een lange uittrap van Gregory Martin belandde bij Rob van Bunderen, die door kon koppen en Mick van Moerkerk op de keeper afstuurde. De vleugelaanvaller bleef rustig en schoot de 2-1 langs doelman Ruud van Esschoten.

Nootdorp kon hier niets tegenin brengen, terwijl WV-HEDW de kans zag om aan het doelsaldo te werken. Dit werd gedaan onder leiding van het duo Wollersheim-Van Bunderen. Door een goede combinatie kon Thomas Wollersheim alleen doorlopen en tekende hij met een half uur op de klok voor de 3-1. Nog voor rust werd de voorsprong zelfs uitgebreid naar 4-1. Wollersheim werd in het strafschopgebied neergehaald door Michael van der Ende, die hiervoor een gele kaart kreeg. De toegekende strafschop van Robbert Stuut werd in eerste instantie nog gestopt, maar in de rebound was de verdediger wel trefzeker.

Mick van Moerkerk passeert doelman Ruud van Esschoten en maakt de 2-1.

Met de resultaten op de andere velden was WV-HEDW tijdens rust zelfs zeker van lijfsbehoud. Een miraculeus eind van de competitie leek aanstaande, maar dat was geen reden voor de Amsterdammers om wat gas terug te nemen. Na rust bleven de kansen lange tijd uit, maar Nootdorp had geen enkele mogelijkheid om nog iets terug te doen. Toen Ashraf Azzouz na ruim een uur uit een voorzet van Thomas Wollersheim de 5-1 binnen tikte, leken de drie punten in de hoofdstad te blijven.

Een kwartier voor tijd maakte Rob van Bunderen het feestje compleet door voor de zesde treffer van de middag te zorgen. Opnieuw een voorzet van Wollersheim, waarna de spits geheel vrijstaand voor de 6-1 zorgde. Vlak voor tijd deed Nootdorp nog wat terug via de ingevallen Daley Windhorst (6-2), maar dat mocht de pret niet drukken. WV-HEDW won, voor het eerst sinds de 3-1 zege op GHC op 8 februari, weer een wedstrijd en meteen ook met ruime cijfers: 6-2.

Rob van Bunderen zorgt voor de 6-1.

WV-HEDW deed wat het moest doen, al waren ze wel afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Doordat Voorschoten zich na een 2-3 overwinning op Aalsmeer veilig speelde, rest voor de Amsterdammers de nacompetitie. De ploeg van Martin van Steenvoorden klom nog wel op doelsaldo over RCL heen en eindigde de competitie mop een elfde plaats. In de nacompetitie treft WV-HEDW tweedeklasser TAVV uit Ter Aar.

Van Steenvoorden genoot van zijn ploeg: “De jongens waren gretig en gemotiveerd om te winnen. De 0-1 veranderde daar niets aan, want al snel pakten we het weer op en liepen we uit naar 4-1. Bij rust was het met 4-1 al gespeeld, al lieten we ook in de tweede helft goed voetbal zien. Het is fantastisch dat we door deze overwinning de nacompetitie hebben behaald, in onze situatie was dat het hoogst haalbare. En als je dan – na drie maanden – wint met 6-2, is dat extra lekker voor de spelers.”