WVHEDW verliest opnieuw van RCL en degradeert naar tweede klasse

WVHEDW is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de eerste klasse. Nadat de uitwedstrijd al met 2-0 verloren was stapte de ploeg van Kees Oostermeijer ook op eigen veld met een nederlaag van het veld (1-2).

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en ging vol op zoek naar de openingstreffer. Dat leverde een paar kleine kansen op. Richard Lynch stuitte met zijn afstandsschot op de voeten van keeper Andrew Bontje, Ruben Loeve zijn inzet ging naast en Cees Smaal miste in kansrijke positie de bal. De eerste kans voor de bezoekers was wel meteen raak. Robin Brasker kon op de zestien vrij aanleggen en liet doelman Jordy Heimens met een droge knal in de benedenhoek kansloos.

28052016 WVHEDW RCL foto Jan Vonk actie

WVHEDW was ook na de goal de betere ploeg en Tjeerd Meijer had pech dat zijn van richting veranderde schot op de paal belandde. Na een kwartier spelen kwam WVHEDW verdiend op gelijke hoogte. De scheidsrechter legde na een handsbal de bal op de stip en Lynch schoot via de handen van de keeper binnen.

Na de levendige openingsfase van het duel was het tot vijf minuten voor rust wachten op de volgende kans. Heimens redde goed op een inzet van Nick Permanand. WVHEDW was in de extra tijd van de eerste helft het dichtst bij de voorsprong. Lennart Bril schoot goed in maar zag RCL-verdediger Mickey Tromp de bal van de lijn halen.

28052016 WVHEDW RCL foto Jan Vonk 1

In de tweede helft was de eerste goede kans voor RCL. Na vijf minuten spelen kopte Nicky Guijt op een goede voorzet van Permanand net naast. Een minuut later was Mick van Moerkerk aan de andere kant gevaarlijk. Na een goede actie kreeg hij de bal echter niet langs Bontje. Tien minuten na rust kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Permanand mocht aan de linkerkant van het strafschopgebied vrij uithalen en krulde de bal schitterend binnen.

28052016 WVHEDW RCL foto Jan Vonk Oostermeijer

RCL was in deze fase de sterkere ploeg en WVHEDW kwam goed weg toen Permanand een voorzet van Guijt volledig miste. RCL controleerde vervolgens de wedstrijd en de Amsterdammers waren niet bij machte om het Bontje lastig te maken. Pas in de slotfase van het duel kreeg WVHEDW nog enkele kansen. Loeve zag zijn mogelijkheid verloren gaan nadat hij de bal niet goed controleerde en linksback Mick Zwolle zag zijn uithaal over gaan. Van Moerkerk had de beste kans op de gelijkmaker maar stuitte op de handen van Bontje. RCL was op de counter nog twee keer gevaarlijk maar invaller Simon Admiraal had tot twee keer toe het vizier niet op scherp staan.

28052016 WVHEDW RCL foto Jan Vonk Degradatie WVHEDW

Door de nederlaag degradeert WVHEDW na één seizoen in de eerste klasse alweer naar de tweede klasse. Aanvoerder Ruben Loeve was logischerwijs teleurgesteld, maar keek ook alweer vol goede moed vooruit. “De nacompetitie is gewoon ontzettend moeilijk. Doordat we zo ver zijn gekomen in de beker hebben we veel wedstrijden moeten spelen en dat breekt ons nu op. Toch denk ik dat we in de eerste klasse thuis horen. We hebben dat voor de winterstop met een goede reeks ook laten zien. Helaas was het niet genoeg. Je ziet in deze twee wedstrijden dat het vertrouwen er niet was. Volgend seizoen gaan we er gewoon weer voor en ik ben blij dat de groep bij elkaar blijft. We gaan voor het kampioenschap in de tweede klasse,” besluit Loeve.

Kijk hier voor voor de overige uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)