Magistrale pegel Van Moerkerk niet genoeg voor zege WVHEDW

WV-HEDW heeft vanmiddag in de zaterdag eerste klasse B een kans op de middenmoot  laten liggen. Het treffen op eigen veld met Neptunus-Schiebroek eindigde in 1-1. De Amsterdammers hadden de betere kansen, maar kwamen voor de pauze vanaf elf meter op achterstand. Mick van Moerkerk poeierde zijn ploeg ver in de tweede helft langszij. Door zeges van Forum Sport en Valken’68 is WV-HEDW ook onderin nog lang niet veilig.

Na een moeilijke openingsfase heeft WV-HEDW dit seizoen al een tijdje haar draai gevonden. De promovendus verloor al sinds 14 november tegen Nootdorp geen wedstrijd meer en heeft de middenmoot in het vizier. Een overwinning op Neptunus zou de formatie van trainer Kees Oostermeijer over de Rotterdammers heen tillen op de ranglijst.

130202016 WVHEDW-Neptunus 1

Met dit in het achterhoofd begon WV-HEDW voortvarend. De gasten, waarbij oud-profvoetballer Rob Jacobs trainer is, hadden het zwaar te verduren met het felle spel van de thuisploeg. Op een poging van randje zestien van Cees Smaal na, leidde het in het eerste kwart niet tot grote mogelijkheden. Nadat Neptunus wat meer uit haar schulp kroop via de counter, kreeg WV-HEDW een dot van een kans via Richard Lynch. De voeten van doelman Dillan Heijnen voorkwamen de openingstreffer. In de tegenaanval meldde Neptunus zich via een schot van Mark van Leeuwen, dat voorlangs vloog.

Het meeste gevaar kwam van WV-HEDW-zijde. Floris Reurts miste van dichtbij uit een vrije trap van Van Moerkerk. Na deze tweede grote mogelijkheid kwamen de bezoekers een beetje tegen de verhouding in aan de leiding. Scheidsrechter Virancikli legde de bal vanwege hands van Dennis Darnley op de stip. Spits Leroy van Bueren rondde het karwei vanaf elf meter eenvoudig af.  Darnley was gebrand zijn fout goed te maken en vond net als tegen Argon en ARC het net. De treffer werd dit keer echter afgevlagd vanwege buitenspel. Even voor de pauze kwam WV-HEDW goed weg bij een kans voor Vincent Velt, die verdediger Max Ribbers op zijn weg vond.

13022016 WVHEDW Neptunus 3

Vlak na rust kopte Smaal op de lat, maar de aanvaller werd bij deze kans teruggefloten vanwege duwen. De gastheren werden niet wanhopig en bleven op jacht naar de gelijkmaker. WV-HEDW maakte het Neptunus met snelle combinaties lastig en was veelvuldig gevaarlijk in het tweede bedrijf. Een vrije trap van Ruben Loeve werd uit de hoek getikt en Ribbens stuitte na goed doorstomen op Heijnen.

”De gelijkmaker komt vanzelf wel”, schreeuwde Oostermeijer zijn troepen toe. De keuzeheer kreeg gelijk. Van Moerkerk joeg een afvallende bal genadeloos in de kruising: 1-1. ”Hij zat er lekker in”, lachte de doelpuntenmaker. Met nog tien minuten en wat blessuretijd op de klok, had WV-HEDW ruimte voor een driepunter. Loeve en Smaal kregen beiden nog een goede mogelijkheid, maar verder dan de remise kwamen de blauwhemden niet.

13022016 WVHEDW Neptunus 2

WV-HEDW schiet niet zoveel op met het gelijkspel. ”Die treffer geeft een goed gevoel, maar ik had dit duel liever gewonnen. Ik had nog wel het gevoel dat er meer in zat. Uiteindelijk doen we onszelf tekort”, blikte Van Moerkerk terug. De vleugelaanvaller vindt dat er dit seizoen nog meer in het vat zit. ”We spelen heel goed voetbal de laatste tijd. Ik denk ook gewoon dat we een klasse beter zijn dan onze concurrenten.” Volgende week wacht voor WV-HEDW het uitduel bij directe concurrent Valken’68. Een zege geeft de ploeg weer wat meer lucht ten opzichte van de onderste plekken.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: Jan Vonk

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)