WVHEDW vindt in Delft aansluiting met middenmoot

Zaterdag eersteklasser WVHEDW kan met een goed gevoel de winterstop ingaan. De ploeg van Kees Oostermeijer sloot de eerste seizoenshelft af met een verdiende 0-3 overwinning op bezoek bij medepromovendus Vitesse Delft. Het was de vierde zege uit de laatste vijf wedstrijden.

Volgens de oefenmeester viel er weinig op de zege van de Amsterdammers af te dingen. “Zowel op inzet als voetbal hebben wij dik verdiend gewonnen. We hebben naar deze wedstrijd toegeleefd, om nog één keer alles te geven voor de winterstop en dat heeft zich uitbetaald in deze zege.”

Al na tien minuten hadden de gasten een voorsprong te pakken. Mick van Moerkerk stelde aanvoerder Ruben Loeve in staat om de score te openen: 0-1. WV-HEDW was de bovenliggende partij, alleen waren Ashraf Azzouz en Cees Smaal niet trefzeker. Laatstgenoemde zorgde er na een half uur wel voor dat de voorsprong werd verdubbeld. De 0-2 was tevens de ruststand.

WV-HEDW gaf weinig kansen weg en de momenten dat Vitesse Delft in de buurt van het Amsterdamse doel kon komen, was keeper Ramon Freriks attent om zijn doel schoon te houden. De gasten hielden stand en sloegen na een uur spelen opnieuw toe via Loeve, die zijn twaalfde treffer van het seizoen maakte. WV-HEDW wist de voorsprong te verdedigen en zo een belangrijke 0-3 overwinning te boeken op bezoek bij middenmoter Vitesse Delft.

Door de zege is ook meteen de aansluiting gevonden met de middenmoot in de eerste klasse B. Oostermeijer: “Zo langzamerhand beginnen de lovende woorden die wij krijgen voor ons spel zich ook te vertalen in de ranglijst. Maar daar kijken wij niet teveel naar. Het doel blijft handhaving en een stabiele eersteklasser te worden. Dit geeft ons wel veel vertrouwen voor de tweede seizoenshelft en een lekker gevoel om de winterstop mee in te gaan.”

Archieffoto boven: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)