WVHEDW wint belangrijk kelderduel bij Alexandria’66

In de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse B heeft WV-HEDW op bezoek bij Alexandria’66 drie broodnodige punten in de wacht gesleept. De formatie van trainer Kees Oostermeijer won met klinkende cijfers van de Rotterdammers: 0-4. Door de zege slaat WV-HEDW een gat met haar directe tegenstander van vanmiddag.

“We kunnen weer een beetje ademen. Als we dit duel hadden verloren, zaten we nog meer in de penarie”, aldus Mick van Moerkerk die met twee treffers een groot aandeel had in de overwinning voor de Amsterdammers. WV-HEDW was vanaf het begin de betere, maar kon de opgevoerde druk niet omzetten in grote kansen. De bezoekers zwakten na het eerste kwartier af, maar de thuisploeg kon er niets tegenover stellen en was de hele middag nauwelijks gevaarlijk. Voor de pauze opende Van Moerkerk na een goede steekbal van Ashraf Azzouz de score voor WV-HEDW.

Ook in het tweede bedrijf waren de gasten heer en meester. Nadat onder andere Van Moerkerk een kans miste, was Azzouz wel trefzeker. Na een goede aanval over rechts was Azzouz het eindstation: 0-2. Alexandria ging na deze treffer achterin één-op- één spelen. Van Moerkerk: “Dit vond ik apart en ook zeker niet verstandig. We kregen hierdoor nog meer ruimte om via de counter gevaarlijk te zijn.”

WV-HEDW profiteerde van de ruimte en via een snelle tegenaanval bereikte Ruben Loeve Mick van Moerkerk, die zijn tweede treffer van de middag en de 0-3 op het scorebord tekende. De 0-4 eindstand werd bepaald door Loeve. Dit keer gunde Van Moerkerk zijn ploeggenoot het doelpunt. “Ik hoorde hem roepen”, analyseerde Van Moerkerk de treffer.

Door de overwinning klimt WV-HEDW naar de elfde plek op de ranglijst met tien punten uit elf duels. Op zaterdag 5 december kan WV-HEDW de zege van vanmiddag op eigen veld tegen CSW een goed vervolg geven. “De komende twee wedstrijden tot de winterstop zijn ook weer erg belangrijk. Daarna weten we echt waar we staan”, eindigt Van Moerkerk.

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto boven: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)