Foto Jan Vonk

WVHEDW wint met tien man dankzij vier goals Ruben Loeve

WVHEDW heeft in de eerste klasse B het cruciale duel met Volendam met 4-5 weten te winnen. De Amsterdammers stonden 25 minuten voor tijd nog met 4-2 achter, maar door drie doelpunten van Ruben Loeve boekte de ploeg van Kees Oostermeijer haar tweede zege van het seizoen.

De ploeg van Kees Oostermeier kende een dramatische start van de wedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde Volendam (beide clubs hadden vier punten). Al na dertien minuten moest Berend Schoute met een rode kaart van het veld en Nick Molenaar benutte de strafschop. Toen het daarna door Patrick Bond ook nog 2-0 werd, gaf niemand meer iets voor de kansen van de Amsterdammers.

Foto Jan Vonk

Ruben Loeve, met zijn eerste van de middag, en Lennart Bril zorgde echter voor de ommekeer (2-2), maar Bart Jonkerman zorgde er toch voor dat de thuisploeg met een voorsprong ging rusten.

Toen het twintig minuten na de hervatting ook nog 4-2 werd door Jaap Molenaar leek het voor de tweede keer deze middag over en uit met WVHEDW. De Amsterdammers bleven ondanks de achterstand echter geloven in een resultaat. Loeve zorgde eerste voor de aansluitingstreffer om vervolgens acht minuten voor tijd, met zijn derde van de middag, ook voor de verdiende 4-4 te zorgen. Dat de aanvallende middenvelder in de absoluut slotfase ook nog voor de zege zou zorgen (4-5) maakte het feest van de Amsterdammers helemaal compleet.

Foto Jan Vonk

Loeve: “Eigenlijk heb ik er de hele wedstrijd wel in geloofd dat we een resultaat zouden boeken. Alleen toen we de 4-2 tegen kregen heb ik daar heel even aan getwijfeld, maar we waren zo veel fitter en beter dat het er gewoon echt in zat vandaag. Gelukkig heeft ons harde werken, met name van spits Cees Smaal, zich ook uitbetaald. Na die 4-4 hinkten we nog even op de gedachte om het punt te koesteren, maar dat was gelukkig van korte duur.”

Foto Jan Vonk

De winnende treffer viel uiteindelijk in de 93ste minuut. Loeve: “Het was zeker niet mijn mooiste goal van de middag, maar wel zo belangrijk. Ik kon een prachtige voorzet van Mick (Van Moerkerk, red.) heel simpel binnen tikken. Al mijn goals waren trouwens niet echt mooi. Als ik er dan toch eentje moet noemen, dan maar de 4-4. Met mijn chocolade been (rechts, red.) lobde ik de bal over de doelman.”

Foto Jan Vonk

Door deze drie belangrijke punten klimt WVHEDW naar de elfde plaats. Kijk voor alle uitslagen , de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag eerste klasse B.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)