Home / Algemeen / WVHEDW won nog nooit van FC Aalsmeer

WVHEDW won nog nooit van FC Aalsmeer

De regioderby in de vierde ronde van de districtsbeker, tussen WV-HEDW en FC Aalsmeer, is komend weekend onze Wedstrijd van de Week. Beide clubs zijn geen onbekenden van elkaar. In de zes voorgaande ontmoetingen wist WV-HEDW nog nooit te winnen.

Tussen 2011 en 2014 zaten beide ploegen drie seizoenen bij elkaar in de competitie. Fusieclub FC Aalsmeer was toen nog vv Aalsmeer. Van de zes wedstrijden tussen beide ploegen won Aalsmeer vijf keer en werd het één keer gelijk. Dat was toen WV-HEDW het kampioenschap in de tweede klasse A al had veiliggesteld.

15 februari 2014 1B Aalsmeer 2-0 WV-HEDW
21 september 2013 1B WV-HEDW 2-3 Aalsmeer
11 mei 2013 2A WV-HEDW 3-3 Aalsmeer
16 april 2013 2A Aalsmeer 3-2 WV-HEDW
5 mei 2012 2A Aalsmeer 2-0 WV-HEDW
3 december 2011 2A WV-HEDW 1-2 Aalsmeer

De Amsterdammers staan halverwege het seizoen op een vierde plaats in de tweede klasse A, acht punten achter koploper HBOK. De ploeg van Kees Oostermeijer degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse, FC Aalsmeer bewandelde de omgekeerde weg. Onder leiding van Cor van Garderen – die heeft bijgetekend voor volgend seizoen – werd het kampioen in 2B en staan de Aalsmeerders momenteel op een elfde plaats in de eerste klasse A.

Tijdens de loting gaven beide ploegen al aan de districtsbeker uiterst serieus te nemen. FC Aalsmeer schakelde op weg naar de vierde ronde AFC 2 (4-1) en Arsenal (2-3) uit. WV-HEDW – dat vorig seizoen de halve finale haalde – had na de eerste ronde te zijn vrijgeloot en de stunt tegen Hollandia (0-7) nog een tussenronde (4-1 tegen United/DAVO) nodig om de laatste 32 te bereiken.

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden op Sportpark Middenmeer (21 september 2013), was dit ook onze wedstrijd van de week. WV-HEDW verspeelde op eigen helft een 2-0 voorsprong en ging zelfs onderuit tegen Aalsmeer. Dit leidde onder meer tot pikante uitspraken van Floris Dokkum, die na dat seizoen de verrassende overstap maakte naar Aalsmeer.

De samenvatting van onze Wedstrijd van de Week is vanaf maandag 12:00 uur te zien op onze website.

Foto’s Jan Vonk