Zeeburgia doet zichzelf tekort tegen VSV

Zeeburgia heeft in de zondag eerste klasse A niet weten te winnen van laagvlieger VSV. De wedstrijd op Sportpark de Hofgeest eindigde in 2-2.

Op een voor beide ploegen moeilijk bespeelbaar veld was het in de beginfase aftasten voor beide teams. Toch was Zeeburgia in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam na een half uur spelen dan ook terecht op voorsprong door een schitterende vrije trap van Oussama Siali. Zeeburgia kreeg vervolgens een vloedgolf aan kansen om de score voor rust nog verder uit te breidden maar zowel El Abid, El Abdelhadi als Emanuels wisten hun kansen niet te verzilveren waardoor het VSV in de wedstrijd hield.

In de tweede helft kwam er een einde aan de dominantie van Zeeburgia. De thuisploeg beschikte over veel lengte en probeerde met voorzetten en uit standaardsituaties een gelijkmaker te forceren. Hoewel Zeeburgia op zoek was naar de 2-0, torende Guus Rijs na een voorzet boven iedereen uit en kopte zo de gelijkmaker binnen.

Beide ploegen gingen in de tweede helft gelijk aan elkaar op, maar het was VSV dat in de slotfase via een corner de buit leek te stelen. Het was opnieuw Rijs die zich het slagvaardigst toonde in de lucht en kon binnen koppen.

Achkari stuurde vervolgens zijn ploeg naar voren om alsnog een punt mee te nemen uit Velserbroek en dat wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Na een mooie steekpass van El Abid was het Emanuels die de keeper kon omspelen en van dichtbij de bal snoeihard tegen de touwen schoot. In de absolute slotfase kreeg Zeeburgia zelfs nog de kans op een overwinning maar het was El Abdelhadi die de bal in kansrijke positie over de goal heen lobte.

Zeeburgia blijft door het gelijke spel in de middenmoot van de zondag eerste klasse A staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.