Zeeburgia geeft twee keer voorsprong uit handen tegen de Foresters

Zeeburgia is er in de zondag 1e klasse B niet in geslaagd om te winnen van hekkensluiter de Foresters. De ploeg van Reda Achkari speelde met 2-2 gelijk. Tot twee keer toe gaven de Amsterdammers een voorsprong uit handen.

Hoewel Zeeburgia als favoriet aan de wedstrijd begon wisten beide ploegen elkaar in de eerste helft goed in evenwicht te houden. Hoewel Zeeburgia veel meer aan de bal was dan de bezoekers uit Heiloo lukte het de Amsterdammers niet om veel kansen te creeeren. De grootste kans in de eerste helft was voor Youssef El Abdelhadi die de bal op de paal schoot maar veel verder dan die inzet kwam Zeeburgia niet.

In de tweede helft werd de wedstrijd aantrekkelijker en vielen er ook doelpunten. Hoewel De Foresters achterin als een huis stonden lukte het Oussama Boudchourt toch om op fantastische wijze de score te openen. Na een strakke lage voorzet van Saifeddine el Abid schoot hij prachtig raak.

Ondanks het overwicht van Zeeburgia probeerde De Foresters via de counter weer terug in de wedstrijd te komen en dit lukte uiteindelijk ook. Na een handsbal van Bilal Elkhamlichi ging de bal op de stip en kon Barry Koppes vanaf elf meter voor de gelijkmaker zorgen.

Toch duurde het niet lang voordat Zeeburgia opnieuw de leiding in de wedstrijd over nam. Een voorzet vanaf de flank leek door achter te gaan maar kwam door de harde wind in de voeten terecht bij Boudchourt die zijn tweede treffer van de middag kon maken.

Na de 2-1 leek de wedstrijd gespeeld maar was het de Foresters dat twintig minuten voor tijd toch weer de gelijkmaker wist te maken. Na een scrimage voor de goal kwam de bal terecht bij Milo Blei die van dichtbij kon raak schieten en hiermee de eindstand bepaalde op 2-2.