Zeeburgia-keeper Eric Antwi lang uitgeschakeld door polsblessure

Zeeburgia slaagde er afgelopen weekend niet in om drie punten mee te nemen uit Hoogland. Behalve de nederlaag verloren de Amsterdammers ook keeper Eric Antwi, die na de rust met een gebroken pols de strijd moest staken. “Er kwam een voorzet vanaf links die ik wilde vangen maar de spits bleef staan. Ik kwam toen met hem in botsing en viel daarna op mijn pols.”

EricAntwi5

Omdat Achkari al drie keer had gewisseld moest Hakim Boudchourt zijn plek onder de lat overnemen. “Nadat ik eruit moest ben ik naar de kleedkamer gegaan. Ik heb dus niet kunnen zien of Hakim een goede keeper is.”

In het ziekenhuis werden er foto’s gemaakt van de pols van Antwi en werd al snel duidelijk dat het om een gebroken pols ging, een blessure waar normaal een herstelperiode van drie maanden voor staan. “Volgende week moet ik opnieuw langskomen in het ziekenhuis. Hij zit nu in het gips en maandag wordt duidelijk of er een operatie nodig is of niet.”

EricAntwi4

Wie tijdens de afwezigheid van Antwi het doel van Zeeburgia gaat verdedigen is nog niet duidelijk. Achkari heeft met Leandro Kemp en Jurgen Belfort immers twee goede vervangers in de selectie zitten. “Afgelopen weekend zat Kemp op de bank als vervanger maar Belfort heeft dit seizoen ook al eens gekeept. De keuze is aan Achkari.”

EricAntwi3

Behalve zijn blessure deed ook het verlies tegen Hoogland pijn bij Antwi. “Het eerste doelpunt ontstond op een beetje een rare manier en was ook een beetje mijn fout. Ik heb daar ook mijn excuses voor aangeboden maar gelukkig waren mijn teamgenoten niet boos.”

EricAntwi2

Door de nederlaag komt een einde aan een reeks van zeven wedstrijden waarin Zeeburgia ongeslagen bleef. Dit weekend is voor Zeeburgia een ideale kans op eerherstel als ze het in eigen huis opnemen tegen de nummer een na laatst van de ranglijst, Soest. “Het zou op papier geen probleem moeten zijn. Maar juist tegen de teams die de onderste plekken bezetten hebben we het vaak moeilijk gehad. Als een team niet zo goed speelt gaan wij vaak mee in dat niveau. Hopelijk zal dat dit weekend anders zijn.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Antoon Bruijn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)