Zeeburgia moet nog een nachtje geduld hebben

Vanavond (woensdag) heeft de tuchtcommissie van de KNVB de zaak ‘ Zeeburgia’ behandeld . Zeeburgia en speler Germain Gotschin werden door de KNVB aangeklaagd naar aanleiding van het duel tegen DEM. Na een zitting van zo’n twee uur neemt de tuchtcommissie donderdagochtend pas een beslissing.

Twee vertegenwoordigers van DEM, twee van Zeeburgia, Germain Gotschin (speler Zeeburgia), Bert van Galen (verslaggever van Amsterdam FM) en scheidsrechter Miquel Tjong-A-Hung met zijn begeleider waren aanwezig bij de zitting.

Voorzitter Rob Theunisse van Zeeburgia reageerde direct na afloop van de zitting. Theunisse: “ Ik kan je echt nog niets zeggen. Je bent de eerste die het te horen krijgt maar ik weet echt nog niets. Morgenochtend komt  de tuchtcommissie weer bij elkaar en pas dan doen ze uitspraak. Ik durf geen voorspelling te doen.”

Alle partijen werden gevraagd om hun  verklaring toe te lichten. Vooral scheidsrechter Tjong-A-Hung kreeg nog al wat vragen van zowel Zeeburgia als DEM. Beide clubs snappen nog steeds niet waarom de wedstrijd werd gestaakt. Theunisse: “ Hij (de scheidsrechter, red.) blijft er bij dat hij zich bedreigt voelde door de bank van Zeeburgia. Ik heb hem gevraagd waarom hij daar dan niets aan gedaan heeft? Hij heeft zich geen enkele keer gemeld bij de bank. Natuurlijk zijn er geen vrolijke dingen gezegd door sommige spelers (Cornet en Gotschin, red.). Zij zijn gestraft of krijgen een straf maar verder…. Geen idee.”

Ook DEM stelde dezelfde vragen en dat zal Zeeburgia zeker wat extra steun geven als het gaat om een positieve uitspraak. De club had namelijk al een voorwaardelijk straf . De club zou bij een eerst volgend incident namelijk uit  de competitie worden genomen. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag.

Voor de voorzitter en iedereen die Zeeburgia een warm hart toedraagt wordt het dus nog even zweten. Morgen in de loop van de ochtend zal er meer duidelijk zijn als de tuchtcommissie de strafmaat heeft bepaald en naar buiten brengt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)