Vorig seizoen won Zeeburgia nog met 3-4 bij Fortuna Wormerveer. De spelers die toen in actie kwamen, zijn grotendeels allemaal vertrokken. Foto: Peter Seijmour

Zeeburgia pakt drie belangrijke punten bij Fortuna Wormerveer

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia een belangrijke overwinning geboekt op Fortuna Wormerweer. Hoewel de Amsterdammers na een uur spelen een ruime voorsprong hadden kwam de thuisploeg nog terug tot 3-4. Door de zege heeft Zeeburgia een voorsprong van vier punten genomen op de nacompetitie plekken.

De wedstrijd ging de gehele negentig minuten beide kanten. Het was Zeeburgia dat in de eerste helft de leiding in de wedstrijd nam door een benutte penalty van Gregory Schaken. Toch lukte het de thuisploeg om voor de rust nog op gelijke hoogte te komen. Ditmaal legde de scheidsrechter de bal aan de andere kant van het veld op de stip en was het Nick Snelders die raak schoot.

Dubbele dekking voor Milan Klopper

Na rust nam Zeeburgia voor de tweede keer die middag afstand van de Wormerveerders via Gideon Emanuels. Vervolgens moest Zeeburgia met tien man verder nadat verdediger Bilal Elkhamlichi met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. Verassend genoeg gingen de Amsterdammers met een man minder beter spelen en lukte het de ploeg van Reda Achkari om verder uit te lopen. Eerst was middenvelder Oussama Boudchourt trefzeker en na een uur spelen wist Alfred Mensah de Zeeburgianen zelfs op een 1-4 voorsprong te brengen.

nick snelders namens Fortuna

Toch liet de thuisploeg de hoofden niet hangen en gingen de Wormerveerders op jacht naar doelpunten. Milan Klopper wist met een van richting veranderd afstandsschot de keeper te passeren en vlak voor tijd kreeg Fortuna Wormerveer een buitenkansje op de aansluitingstreffer nadat de scheidsrechter de bal voor de derde keer op de stip legde. Het was opnieuw Nick Snelders die niet faalde vanaf elf meter waardoor het nog spannend slotminuten werden.

Ondanks dat Fortuna Wormerveer nog ballen naar voren ging pompen kwam de zege voor Zeeburgia niet meer in gevaar en werden er drie belangrijke punten meegenomen naar Amsterdam-Oost.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Peter Seijmour