Zeeburgia steelt in slotfase overwinning bij VVIJ

Zeeburgia is de tweede seizoenshelft begonnen met een 0-1 overwinning op VVIJ. De wedstrijd leek lang te eindigen in een bloedeloos gelijkspel totdat Zeeburgiaan Gregory Schaken in de 88e minuut van het duel een penalty wist te benutten.

Na een goede fase in de eerste seizoenshelft eindigde 2015 voor Zeeburgia toch in mineur en dus wilde de mannen van Reda Achkari in het nieuwe jaar eindelijk weer eens met een overwinning van het veld stappen. In de eerste helft ging de strijd gelijk op maar was het VVIJ dat de beste kans kreeg om met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Marck van Baal worstelde zich knap door de verdediging heen en schoot de bal hard in de korte hoek, maar zag zijn inzet door een fantastische redding van keeper Leandro Kemp op de paal eindigen. Omdat uit de hierop volgende corner ook niet werd gescoord eindigde de eerste helft toch nog met de brilstand op het bord.

VVIJZeeburgia3

Hoewel de wedstrijd volgens beide ploegen eigenlijk geen winnaar verdiende was het Zeeburgia dat in de tweede helft de wedstrijd dicteerde en er vlak voor tijd toch nog met de winst vandoor kon gaan nadat de scheidsrechter de bal op de stip legde. Middenvelder Gregory Schaken wist wel raak met de geboden buitenkans en kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnaar.

VVIJZeeburgia2

“We willen weer terug naar het niveau van de periode in de eerste helft van het seizoen waarin we acht wedstrijd ongeslagen waren”, zei vice-voorzitter Alain Munoz na afloop van de wedstrijd. Dat zal volgende week geen gemakkelijke opgave worden als de nummer twee van ranglijst, Alphense Boys, op bezoek komt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s: Zuid.Zenderstreeknieuws.nl