Home / Algemeen / Zeeburgia test samenwerking met Chinese partner

Zeeburgia test samenwerking met Chinese partner

Het Amsterdamse Zeeburgia is samen met Podiyeen, een groot Chinees bedrijf in sportartikelen, een pilotfase gestart om te kijken of een internationale samenwerking mogelijk is. Het Chinese bedrijf wil het voetbal promoten en organiseren voor Chinese kinderen en Zeeburgia moet hierbij helpen.

Een half jaar geleden heeft Podiyeen de Amsterdamse club benaderd, onder meer vanwege de goede status van hun jeugdopleiding. “Zij willen zich er hard voor maken om voetbal als breedtesport te ontwikkelen in China en vroegen daarbij onze hulp. Dit vinden wij een mooi plan”, zegt Zeeburgia-voorzitter Marianne van Leeuwen. Binnenkort gaat zij zelf met de jeugdvoorzitter richting China om de verdere uitvoering met Podiyeen te bespreken.

Momenteel zit trainer Marijn Sander namens Zeeburgia een maand lang in het Aziatische land om op kinderscholen voetbaltrainingen te geven. Wanneer de ervaringen positief zijn, bestaat de mogelijkheid dat er in de toekomst vaker Nederlandse trainers in China zullen werken. Aan de andere kant komen er half juli (10-21 juli) zo’n veertig Chinese kinderen naar Amsterdam voor een voetbalkamp, georganiseerd door Zeeburgia.

In de komende maanden zullen nog meer activiteiten worden uitgeprobeerd, waarna beide partijen in het najaar verder praten over de toekomst. “Na de zomer zullen we alles uitgebreid bespreken voor een eventueel langdurig samenwerkingsverband met Podiyeen”, vervolgt Van Leeuwen. “Voor ons is dit ook interessant omdat wij ervaringen op kunnen gaan doen in China en met Chinese kinderen. Wij geloven dat hier wel een vruchtbare samenwerking in zou kunnen zitten.”

Foto boven: Zeeburgia

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)