Foto Antonio Dias: Een moment uit de wedstrijd Zeeburgia-DEM van afgelopen zondag

Zeeburgia vreest het ergste na gestaakt duel tegen DEM

Het duel in de eerste klasse A tussen Zeeburgia  en DEM is in de 73ste minuut gestaakt bij een 1-3 voorsprong voor de ploeg uit Beverwijk. Zeeburgia speelde op dat moment met negen man omdat Dino Cornet (2x geel) en Germain Gotschin (direct rood) allebei vanwege opmerkingen op de leiding net veld moesten verlaten. Zeeburgia heeft nog een voorwaardelijke straf lopen bij de KNVB.

De officiële lezing op het wedstrijdformulier van scheidsrechter Tjong A Hung luidt: ‘Gestaakt wegens schelden op grove wijze tegen de scheidsrechter’. Secretaris Dick Smit verteld wat er gebeurde. Smit: “ In de eerste helft kreeg Dino Cornet twee keer een gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. Na rust kreeg Gotschin direct rood. Ook vanwege opmerkingen naar de scheidsrechter. Ik kan als secretaris van Zeeburgia moeilijk zeggen dat ik het er mee eens ben maar ik vrees wel het ergste voor de club.”

Smit doelt daarmee op de voorwaardelijke straf die Zeeburgia heeft gekregen van de KNVB naar aanleiding van incident tijdens een oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen tegen Blauw Wit. Smit: Een speler van ons werd toen voor vier maanden geschorst en de club kreeg een voorwaardelijk straf dat als het zich zou herhalen dat we uit  de competitie gehaald zouden kunnen worden. Nu is dit wel iets heel anders dan er toen heeft voorgevallen maar ik hou mijn hart vast.”

Zeeburgia stond bij rust met 1-0 achter. Na de pauze zorgde Randyl Verweij nog voor de 1-1 maar daarna liep DEM uit naar een 1-3 voorsprong waar na het duel in de 73ste minuut dus werd gestaakt.