Zeeburgia zorgt voor stunt en verslaat AFC’34

Zeeburgia, de laatste weken geplaagd door allerlei problemen met als gevolg de laatste plaats in de eerste klasse A, heeft voor een geweldige stunt gezorgd. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd versloeg de ploeg van trainer Mike Kolf het op de vierde plaats staande AFC’34 met 2-1.

Een uitslag die absoluut geen recht doet aan het vertoonde spel van Zeeburgia dat een voortreffelijke eerste helft speelde met kansen die niet te tellen waren. Binnen tien minuten spelen had men AFC’34  al op een onoverbrugbare achterstand kunnen zetten als men alle kansen had weten te benutten. Het was vooral Keith Refos die zich geen raad wist met de kansen. Zorgde hij na acht minuten spelen hoogst persoonlijk voor de 1-0 door de bal door de benen van keeper Ori Hoogland te spelen, daarna verprutste hij een aantal mogelijkheden die Zeeburgia al in een vroeg stadium in veilige haven had kunnen loodsen.

20131215_151859

Na de dik verdiende voorsprong kegelde Mohammed Madani in de twaalfde minuut nog op de paal en kreeg Refos opnieuw een mogelijkheid om topscorer van de middag te worden. Opnieuw faalde hij, waarna AFC’34 vanwege balverlies op het middenveld een droomdoelpunt tegen kreeg. Het was Jim Hulleman die in balbezit kwam en vanaf 45 meter Zeeburgia keeper Zurendell Mergarita te ver voor zijn doel zag staan en hem met een lob verraste: 1-1. Een wonderschone treffer die je maar zelden op de amateurvelden ziet.

Een tegenvaller voor de ploeg van Mike Kolf die daarna het heft toch weer in handen nam en de Alkmaarse defensie onder druk zette. Na ruim een half uur spelen kreeg Zeeburgia de verdiende beloning na de zoveelste goed opgezette aanval. Een hard ingeschoten bal van rechts werd door keeper Hoogand verkeerd beoordeeld waarna Madani ongehinderd kon inschieten: 2-1. Goed combinatiespel, flitsende aanvallen, snel uitgevoerde counters zorgden ervoor dat de toch al niet hechte verdediging van AFC’34 onder grote druk kwam te staan. Gevolg twee niet te missen kansen voor Zeeburgia maar door Refos en Saifeddine Abid hopeloos om zeep werden geholpen. AFC’34 kwam verder zonder kleerscheuren de eerste helft door en mocht van geluk spreken dat Zeeburgia het bij twee treffers hield.

20131215_152330

Na de rust een iets ander beeld van de wedstrijd en was AFC’34 de meest aanvallende ploeg met vreemd genoeg opnieuw de beste kansen voor Zeeburgia. Maar ook nu vertikte de thuisclub het om afstand te nemen van de Alkmaarders die wel aandrongen maar zich geen honderd procent kansen wisten te scheppen. Nu was het niet Refos die zich geen raad wist met de kansen maar Edwin Milton die het vizier niet op scherp had staan. Aan de andere kant kreeg Jim Hulleman voor AFC’34 een dot van een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Hij miste hopeloos, waarna Zeeburgia met tien man verder moest. Sergino Eyken kon de kleedkamer opzoeken na tweemaal geel dus rood vanwege zogenaamd tijdrekken. Een jammerlijke beslissing van arbiter Westenbroek die een uitstekende wedstrijd floot en de wedstrijd op een bijveld liet spelen. Waarom ?  ,,Ik weet het niet’’, was zijn antwoord.

Op de vraag of het hoofdveld was afgekeurd kon de beste man geen antwoord geven. Volgens eigen zeggen dacht hij dat de consul het veld had afgekeurd wat niet het geval was. Al met al een beslissing met een luchtje. In de slotfase van de wedstrijd moest Jim Kooge nog een bal van de doellijn halen na een inzet van wissel Dennis Okoduwa. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Westenbroek kon Zeeburgia zijn geluk niet op na de zwaar bevochten zege. Trainer Mike Kolf  ,,Misschien is dit de ommekeer. Iedereen heeft kunnen zien dat we goed voetbal spelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen na de winterstop. Zeeburgia hoort in ieder geval niet op de laatste plaats thuis’’.  Wie de wedstrijd tegen AFC’34 gezien heeft kon dit alleen maar beamen.