Zege AH’78 bij Hercules in Utrecht: 2-5

In de eerste wedstrijd na de winterstop en ook de eerste voor de 3e periode voor AH’78, werd Hercules in Utrecht aangedaan, op papier een ‘degradatiewedstrijd’ gezien de stand op de ranglijst: Hercules op plaats 13 en AH’78 op plek 11.

Na afloop van het duel kon geconcludeerd worden dat Hercules met de huidige team-samenstelling een moeilijke periode tegemoet gaat en AH’78 eindelijk weer eens naar boven kan kijken. De 2-5 overwinning voor de Huizer ploeg was zondermeer verdiend te noemen, 75% van de wedstrijd waren de rood-zwarten speltechnisch de bovenliggende partij op het kunstgras van sportpark Voordorp, wat resulteerde in een riante 0-5 tussenstand na 80 minuten; de laatste 10 minuten verslapte de concentratie bij de bezoekers en kon de thuisploeg nog 2x tegenscoren, uiteindelijk stond de 2-5 op het virtuele scorebord.

In de analyse vooraf was al vastgesteld dat Hercules veel bepalende spelers door allerlei oorzaken moest missen, het was dus zaak voor AH’78 om zelf het spel te gaan bepalen en de wil aan de tegenstander op te leggen. Dat was de theorie, nu de uitvoering in praktijk nog.
En het moet gezegd worden, AH’78 pakte het goed op: vanaf de eerste minuut werd Hercules via combinatievoetbal onder druk gezet, waarbij met name Thomas van Middelkoop als eindstation van de aanvallen werd gevonden. Hij had echter het vizier deze wedstrijd niet op scherp, zijn eerste poging in de 6e minuut ging voorlangs en 6 minuten later zocht hij het doel, na een mooie combinatie met el Kaddari en Schildt, net te hoog (schot via de lat over).

De goal van AH’78 viel na 16 minuten: een vrije trap op 20 meter van het doel werd met een fraaie krul om de muur van Hercules gedraaid door Sebastian Schildt: 0-1

De bezoekers bleven druk zetten op de defensie van Hercules, prima aanvallen over de vleugels werden echter niet afgerond. De 2e goal viel weer uit een spelhervatting: een corner in de 25e minuut van el Kaddari viel bij de 2e paal op het hoofd (!) van Paul v.d. Born, met een mooie boog viel de bal in de uiterste rechterhoek: 0-2

De derde goal van de Huizers was mooi door zijn eenvoud: Berry Krijnen veroverde de bal op links, verschalkte met een lichaamsschijnbeweging zijn directe tegenstander in de ’16’ en schuin voor de keeper tikte hij de bal met rechts eenvoudig in de linkerhoek: 0-3, wat tevens de ruststand was.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld: AH’78 heerste op het veld, liet de bal goed lopen tussen de linies en zocht de ruimte op de vleugels bij van Middelkoop en el Kaddari.

In de 52e minuut werd el Kaddari centraal gezocht, hij wachtte heel lang en tikte met rechts de bal in de linkerhoek: 0-4 

Vervolgens miste van Middelkoop in een tijdsbestek van 5 minuten 3 opgelegde kansen op een nog hogere score, de bal wilde er helaas voor hem niet in. Gerbert Gooijer verving inmiddels van Middelkoop in de 70e minuut, hij stond aan de basis voor de vijfde goal van AH’78: een pass van de eveneens ingevallen Mark Wisse werd slim door hem verlengd op Sebastian Schildt, zijn schot met links verdween onhoudbaar voor de Hercules-doelman in de touwen: 0-5

De laatste 10 minuten sloop er duidelijk concentratieverlies in het spel bij de Huizer ploeg, in de 82e minuut een prima lob van Martijn Verkerk, op 25 meter over de uitgelopen Maarten Roomer, betekende de eretreffer voor Hercules: 1-5

Eén minuut voor tijd viel zelfs de 2-5, een scrimmage voor het AH-doel na een corner belandde voor de voeten van Ralph Goedvree, op vijf meter tikte hij de bal binnen.

Een goed begin van de 3e periode voor AH’78, het spelniveau is duidelijk omhoog gegaan sinds de winterstop. Zaak is nu om (letterlijk) de gelederen gesloten te houden en per wedstrijd een plan te bedenken om de punten in huis te houden. Volgende week de volgende proeve: dan wacht DESTO in het Stadspark, altijd lastig.

Ruststand: 0-3, eindstand: 2-5


Scoreverloop: 16. Sebastian Schildt (0-1); 25. Paul v.d. Born (0-2); 40. Berry Krijnen (0-3); 52. Mo el Kaddari (0-4); 78. Sebastian Schildt (0-5); 82. Martijn Verkerk (1-5); 89. Ralph Goedvree (2-5)
Toeschouwers: 20

Opstelling AH’78:
Maarten Roomer, Henrique Banjaktoetoer, Paul Reumer, Tim Renes, Jacob Heinen, Paul v.d. Born, Maarten Schrama, Berry Krijnen (70. Gerbert Gooijer), Mo el Kaddari (70. Mark Wisse), Sebastian Schildt, Thomas van Middelkoop (75. Mahmoud el Boustati).

“Slotje”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)