Home / Algemeen / Zesde promotie in negen jaar brengt OFC naar Derde Divisie

Zesde promotie in negen jaar brengt OFC naar Derde Divisie

OFC speelt volgend seizoen in de Derde Divisie. De ploeg van Imdat Ilguy had vorige week op eigen veld al een stap in de goede richting gezet door met 2-0 te winnen van De Bataven en maakte op bezoek in Gendt geen fout. De Oostzaners wonnen met 0-3, mede dankzij twee treffers van Rachid El Yaghmouri.

De overwinning van vorige week betekende dat OFC al met één been in de Derde Divisie stond. Ondanks een matige openingsfase van de Oostzaners kwamen de gasten na een kwart wedstrijd op voorsprong. El Yaghmouri kon vrij aanleggen en verzilverde de eerste echte kans van de wedstrijd meteen met de 0-1. Een rake kopbal van Dave Hertog tien minuten voor rust zorgde ervoor dat OFC die promotie, met een 0-2 voorsprong halverwege, eigenlijk al niet meer kon ontgaan.

“Toen wij die 1-0 maakten, wist ik dat dit niet meer fout kon gaan”, blikte Ilguy een paar uur na de wedstrijd terug. “Vanaf dat moment zat ik in een soort van feestroes. Wat ik normaal niet doe, heb ik nu wel gedaan: meegaan in de feestvreugde met de spelers.”

Uiteindelijk werd de eindstand door El Yaghmouri op 3-0 bepaald. Vlak voor tijd stond de aanvaller aan het eind van een goede counter om zijn tweede van de middag binnen te schieten. “Elke promotie is natuurlijk wel anders, maar deze is toch wel het meest bijzonder”, aldus de aanvaller, die al sinds de derde klasse in Oostzaan speelt. “Het is prachtig om dat allemaal bij deze club mee te mogen maken.”

“Na alle tegenslagen die we dit seizoen hebben gehad, met blessures, de FIOD, is het fantastisch dat we nu gepromoveerd zijn naar de Derde Divisie”, zegt Ilguy. “En nu op naar de Tweede Divisie.”

Morgen de beelden van het onthaal en feest in Oostzaan.

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie.