Home / Algemeen / Zevende overwinning op rij voor AGB, nu Hoofddorp geklopt

Zevende overwinning op rij voor AGB, nu Hoofddorp geklopt

Het blijft spannend in de zondag eerste klasse. Koploper Kampong heeft een voorsprong van twee punten op nummer twee AGB. Zondag ging Kampong op bezoek bij AFC’34, de nummer 3 van de ranglijst. Op Sportpark Ookmeer ontving AGB SV Hoofddorp. Het Amsterdamse AGB won de wedstrijd, maar zag na afloop dat het verschil met lijstaanvoerder nog steeds 2 punten is. Kampong won namelijk met 1-4 bij AFC’34.

De wedstrijd was ongeveer een kwartier onderweg toen AGB de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Spits Mohamed el Rougui stuurde Marouane Bensabouh diep. De middenvelder kwam oog in oog te staan met Hoofddorp-keeper Guus Zuidema. Het schot van Bensabouh werd door de doelman gepareerd. Later was AGB weer dichtbij een treffer. Aanvoerder Hursut Meric mocht aanleggen voor een vrije trap. Hij krulde de bal tegen het aluminium aan, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef. Wel was Hoofddorp in de omschakeling af en toe dreigend, maar de Amsterdamse verdediging hield stand. Na een aanval van de bezoekers kon AGB counteren. Bensabouh combineerde met Adil Amghar el Yettefti, waardoor hij de bal terugkreeg. Ook ditmaal was keeper Zuidema een sta-in-de-weg. Amper een minuut later raakte Hoofddorp de lat. Linksback Gairvyno Zeefuik was mee opgekomen en schoot de bal op de deklat. Op slag van rust kwam AGB dan toch op voorsprong. Een goede actie en versnelling van Amghar el Yettefti werden door hem zelf beloond: 1-0.

In de tweede helft duurde het even voordat er een echte kans viel te noteren. Maar na meer dan tien minuten spelen kwam deze mogelijkheid er wel. AGB kwam er razendsnel uit en was in een overtal situatie. Meric omspeelde zijn tegenstander en de doelman. Vanaf de achterlijn gaf hij voor, maar de Hoofddorpse verdediging maakte er een hoekschop van. In de tweede helft speelde AGB, net zoals eigenlijk ook in de eerste 45 minuten, erg onrustig. De bal ging niet eenvoudig van voet naar voet. Er was juist sprake van miscommunicatie en regelmatig balverlies. Wel zette invaller Ismael el Khattabi een goede aanval op. Hij ging de combinatie aan met El Rougui en gaf de bal laag voor. Middenvelder Bensabouh schoot, maar produceerde een rollertje. Hij had meer tijd om tot een goed schot te komen. Aan de andere kant van het veld kreeg Hoofddorp een reuze kans. Uit een hoekschop kopte Tobias de Jong. Een AGB-verdediger hield de bal vlak voor de lijn nog tegen. Ook kon Hoofddorp daarna nog snel uit breken. AGB stapte naar voren en wilde de aanval onschadelijk maken door de Hoofddorp-aanvallers buitenspel te zetten. Dat leek te lukken, de vlag van de grensrechter ging omhoog. Scheidsrechter Robbie Tiesinga liet door voetballen, maar Hoofddorp wist niet op gelijke hoogte te komen.  Tien minuten voor het einde stond de 1-0 nog op het scorebord. En AGB wilde dat graag verdubbelen. Na een actie van El Khattabi gaf hij een voorzet bij de tweede paal. Bensabouh hield de bal net binnen en legde af op Meric. De buitenspeler maakte een actie en werd gevloerd. De arbiter kon niets anders dan fluiten voor een strafschop. Amghar el Yettefti benutte de toegekende pingel en schoot de eindstand binnen: 2-0.

Doordat ook Kampong won, blijft de achterstand van AGB twee punten. Aankomende donderdag krijgt AGB Assendelft op bezoek. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de zondag eerste klasse. Wil je meer foto’s zien? Bekijk deze dan hier.

SV Hoofddorp verliest aanvoerder Guus Zuidema aan Rijnsburgse Boys

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB