Home / Algemeen / Zevenklapper SDZ tegen IVV van jarige Charles Loots

Zevenklapper SDZ tegen IVV van jarige Charles Loots

In de zondag vierde klasse E heeft SDZ haar koppositie verstevigd. Aan de Transformatorweg werd IVV, de ploeg van Charles Loots, met maar liefst 7-0 verslagen. Over twee weken volstaat een gelijkspel tegen concurrent Zaandijk voor het winnen van de eerste periode.

SDZ-trainer Ron van der Velde: “Die periode interesseert me helemaal niets. We hebben vooraf afgesproken dat we dit seizoen alles willen winnen. Dat gaat helaas niet meer (SDZ verloor op de eerste speeldag van Ilpendam, red.), dus moeten het er maar 25 worden. Voor ons telt alleen de titel. Als we dat niet zouden redden, kan ik beter in het bejaardenhuis gaan wonen.”

20161016-sdz-ivv-foto-john-beckman-2

Tegen IVV was SDZ oppermachtig. De ploeg van Charles Loots, die zijn verjaardag vierde, zal met weinig plezier aan het duel terugdenken. Binnen het kwartier stond het al 2-0 door een treffer van Tim Klaasen-Bos en een eigen doelpunt. Van der Velde: “Toen hadden we ook al drie grote kansen laten liggen. Het was gewoon kat en muis vandaag. Net zoals vorige week tegen Swift eigenlijk.”

Voor rust was SDZ al uitgelopen naar een 4-0 voorsprong door opnieuw Tim Klaasen-Bos en en Mariano Olf. “Na rust gaan we ineens een tempo lager spelen en dan sta ik misschien ook wel liever een sigaret te roken achter de omheining.”

20161016-sdz-ivv-foto-john-beckman-4

Via doelpunten van Rosito Groenhart, Stephan van de Berg en Edward Herrera-Ospina bleef de teller uiteindelijk op zeven steken. Van der Velde: “Het hadden er wel een stuk of vijftien kunnen zijn. We zijn gewoon sterker dan alle andere ploegen tot nu toe. Ik beschik over een brede selectie en kan bij eventuele tegenslag dat ook opvangen.”

20161016-sdz-ivv-foto-john-beckman-3

Over twee weken, volgende week in het een inhaalweekend, wordt de eerste periode beslist in een rechtstreeks duel met concurrent Zaandijk (dat won van De Meteoor). “Die periode doet me dus niets, maar Zaandijk is een aardige ploeg hoor. Met de terugkeer van trainer Ron Karreman en wat spelers van KFC zijn ze zeker een concurrent van ons. We zullen het zien over twee weken.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Foto’s John Beckman

Send this to a friend