Zevenklapper voor De Volewijckers in oefenduel met ZCFC

Voor De Volewijckers zit de winterstop erop. Zaterdagmiddag speelde het op eigen veld een oefenwedstrijd tegen ZCFC. De ploeg van trainer Mitchel Haijen, uitkomend in de vierde klasse, droogde de tegenstander uit de derde klasse met 7-1 af.

De Volewijckers was op volle sterkte en dat was ten opzichte van ZCFC, dat enkele eerste elftalspelers door vakantie miste, duidelijk te zien. Vanaf de start liet de thuisclub goed voetbal zien en wilde het de kater van de laatste wedstrijden voor de winterstop met twee nederlagen zo snel mogelijk wegwerken.

Na tien minuten gaf Seranio Austin een waarschuwing af met een harde knal, die door de ZCFC doelman goed werd verwerkt. Aanval op aanval golfde naar het ZCFC doel, toch was pas in de 25ste minuut het openingsdoelpunt, een misverstand in de defensie van ZCFC werd snel afgestraft door Damien Simson: 1-0. In de 30ste minuut leek de 1-1 in de maak, toen Jimmy Chapman ZCFC bijna in het zadel hielp, door een voorzet vanaf rechtsaf onverwacht op de eigen doellat te knallen. De Volewijckers schrok wakker, en nog voor rust ging het gaspedaal er weer op. Een prachtige aanval over links werd afgerond door de sterk spelende linksachter Geronimo Comvalius: 2-0. Nog voor rust rondde Austin met een mooi ‘stiffie’ na matig verdedigen van ZCFC af: 3-0.

Na rust kabbelde de wedstrijd rustig door, waardoor ZCFC in de wedstrijd kwam en in de 65ste minuut de rechtsachter het tegendoelpunt aantekende: een schot strak in de winkelhaak. De aanvalsmachine van De Volewijckers ging daarna weer op toeren. Issam El Bakkali had zich in deze wedstrijd nog niet echt getoond, maar met de 4-1, een schitterend lobje over de doelman en de 5-1 met een strak schot in de beneden hoek had hij zich gemeld. De slagroom op de taart was voor invaller David Ahenkan, die zijn visitekaartje uitdeelde. Mo El Jahouari gaf na een mooi hakje de bal aan Ahenkan en deze scoorde de 6-1 en met een schot uit de draai de 7-1.

Een zevenklapper voor De Volewijckers in een nuttige oefenwedstrijd tegen een niet al te sterk ZCFC. Maar het team trainer van Haijen lijkt klaar voor de tweede seizoenshelft, waar het in achtervolging gaat op koploper Zuidoost United.

Tekst: Peter Oud