Zielloos AH’78 verliest van DESTO

Een armzalig potje voetbal wat AH’78 vanmiddag op de grasmat legde, dat was de conclusie na 90 minuten. De bedoelingen vooraf waren duidelijk, in balbezit wilde de thuisploeg zo snel mogelijk de buitenkanten benutten en proberen de centrale spitsen te bereiken. DESTO op zijn beurt verdedigde heel secuur en compact, was vele malen feller in de duels, won bijna alle ‘2e ballen’ en was dus ook vaker in balbezit. En als je in balbezit dan ook de juiste keuzes maakt, ben je gevaarlijk.

Het begin voor AH’78 was nog vrij aardig, al in de 1e minuut vuurde Elio Sousa de Almeida vanaf 18 meter op keeper Teun Heuvelink, die de stuiterende bal stopte. Vier minuten later kreeg Thomas van Middelkoop een afvallende bal van 20 meter voor zijn voeten, hij produceerde een goede lob over de keeper maar de teruggelopen back Sander Kempink kon de bal net voor de doellijn weghalen.

Hierna zakte zakte AH’78 in spelniveau ver weg, combinaties lukten niet en veel duels op het veld werden niet aangegaan of verloren. In de 9e minuut al een eerste waarschuwing van DESTO, een counter over rechts via Tom Klein Obbink kwam centraal voor de voeten van de gevaarlijke spits Barry Zwezerijnen, zijn intikker verdween net naast de goal.

 

Ongelukkige wedstrijd voor Stephan Campbell

 

In de 12e minuut een identieke situatie: weer kon over rechts de ruimte worden gevonden bij Barry Zwezerijnen, hij versnelde na een steekpass van Klein Obbink goed over het centrale duo van AH’78 heen en vlak voor de uitgelopen Calvin Ferket tikte hij de bal in het net (0-1). Het gevaar ‘Zwezerijnen’ werd vanmiddag onvoldoende beteugeld door de equipe van van Effrink, hij liep dan ook de hele middag met een grote glimlach over het veld. Altijd aanspeelbaar, kont erin gooien, ballen goed afleggen en gevaarlijk voor de goal zijn. Alle kwaliteiten van een centrumspits werden vanmiddag door hem getoond.

DESTO bleef in het vervolg de baas op het veld, AH’78 kwam op alle plekken een stap tekort. In de 25e minuut wist Calvin Ferket nog een inzet van André de Groot uit zijn doel te tikken, maar 6 minuten later was hij kansloos na weer een snelle uitval over rechts via Klein Obbink. Zijn geplaatste voorzet werd keurig bij de 2e paal ingetikt door de vrijgelaten Barry Zwezerijnen (0-2) Conclusie van de 1e helft voor AH’78 was: geen enkele kans gecreëerd, dus terecht op achterstand.

De 2e helft zou anders moeten, de nog niet-fitte Maarten Schrama kwam na rust in het veld voor de onzichtbare Mounir el Kaddari en bracht iets meer elan in het spel van de rood-zwarten. Met de wind in de rug verplaatste het spel zich meer richting het DESTO-doel, zonder dat de kwaliteit ervan omhoog ging. Veel foutieve balaannames bij AH’78 en ook slordig balverlies op plekken waar dat eigenlijk niet mocht.

Kansen werden er dan ook hoegenaamd niet gecreëerd en DESTO wachtte rustig af in de verdediging in de wetenschap dat de 0-2 een prima positie was om van daaruit te kunnen voetballen. De weinige counters die het nog uitvoerde waren niet van gevaar ontbloot, weer was het Barry Zwezerijnen in de 75e minuut die zich kon wegdraaien van Henrique Banjaktoetoer in de ’16’, zijn inzet verdween in het zijnet. Het geloof in een beter resultaat voor AH’78 verdween naarmate de tijd verstreek en ondanks wat omzettingen in het team was de ploeg vanmiddag niet in staat om een vuist te kunnen maken tegen de gasten uit Vleuten. Een teleurstellende 0-2 werd dan ook de einduitslag.

Een collectieve off-day zullen we maar zeggen, dat zal volgende week in de thuiswedstrijd tegen Zevenhoven veel beter moeten.

Opstelling AH’78:

Calvin Ferket; Henrique Banjaktoetoer; Hans Barmentlo; Tim Renes; Jacob Heinen; Elio Sousa de Almeida (75. Abed Maachi); Sebastian Schildt; Mounir el Kaddari (46. Maarten Schrama); Thomas van Middelkoop; Mark Wisse; Stephan Campbell

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)