ZSGOWMS blijft koploper na overwinning tegen Hoofddorp

In de zaterdag vierde klasse C heeft koploper ZSGIWMS, na een week rust wegens het afgelaste bekerduel tegen West Frisia, met 3-1 weten te winnen van Hoofddorp. De ploeg van Willem Jansen gaat dus gewoon verder waar het gebleven was.

Binnen tien minuten had ZSGOWMS al op voorsprong moeten staan, maar het vizier van de voorhoede stond nog niet op scherp. Schoten van Joey van den Broek, Chico van Soelen en Remco Maasbommel belandden aan de verkeerde kant van de paal.

_DSC8133

Hoofddorp hanteerde vooral de lange bal en probeerde via spits Paul de Bruijn gevaarlijk te worden. Tot echte kansen leidde dit niet. ZSGOWMS speelde slordig en had moeite met het fysieke spel van de gasten. Het enige gevaar kwam van de voorzetten van Dave Jansen.

De wedstrijd leek zonder de doelpunten de rust te bereiken. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Daniel Pommerel wierp zich goed voor de bal vlak voordat de Bruijn van Hoofddorp kon afronden. De keeper vervolgde het spel snel waardoor de bal bij Stephan Kalse terecht kwam. Kalse opende op Chico van Soelen die op dat moment als rechtsbuiten was komen spelen. Hij zette centrale verdediger Vos op het verkeerde been door naar binnen te draaien en schoot de bal in de korte hoek binnen. 1-0.

_DSC8142

Na de theepauze startte ZSGOWMS sterk. Hoofddorp kon de duelkracht en inzet van de eerste helft niet meer opbrengen en begon steeds meer achteruit te lopen. Mede door een tactische omzetting en de inbreng van Gerben Bolten en Maikel Zinhagel als buitenspelers kwam ZSGOWMS weer aan voetballen toe.

In de 55ste minuut legde Chico van Soelen de bal vanaf links over de verdediging heen. De doorgelopen Maikel Zinhagel kreeg zijn voet op tijd tegen de bal en wipte deze vanaf zestien meter op bekeken wijze hoog over de uitgekomen doelman heen. Twee verdedigers konden niet voorkomen dat de bal over de doellijn stuiterde.

_DSC8146

Nog geen 5 minuten later lag de bal alweer achter Hoofddorp-keeper Munster. Jordy Kreuger kon door de as van het veld opstomen en hield de bal net zo lang in zijn bezit tot er ruimte ontstond om Sancho van Soelen in te spelen. Deze behield goed het overzicht en bereikte Joey van den Broek die Munster met een bekeken schot kansloos liet.

_DSC8194

ZSGOWMS bleef de druk houden en creëerde nog een handjevol kansen.  Telkens was het Hoofddorp-doelman Munster die een vierde treffer voorkwam. Een schot van Gerben Bolten spatte op de lat uiteen. Een kwartier voor tijd kwam Hoofddorp bij een corner op 3-1 toen de bal in de kluts bij de tweede paal in het doel hobbelde.

Hoofddorp probeerde er nog een wedstrijd van te maken, maar tot gevaar leidde dit niet. En dus bleven de 3 punten verdiend op Sportpark Ookmeer.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4C.

Verslag: Michael van Diepenbos