Home / Algemeen / Zwaar programma Amsterdamse ploegen

Zwaar programma Amsterdamse ploegen

Vanwege de harde wind werd afgelopen zondag al het voetbal afgelast. De weersvoorspellingen voor aankomend weekend zien er stukken beter uit. Voor de Amsterdamse ploegen wordt het wel een zwaar weekend, zo wachten er veel hoog geklasseerde teams. Een korte vooruitblik!

Tweede Divisie

Afgelopen weekend nam AFC met 6-3 overwinning op Rijnsburgse Boys afscheid van het hoofdveld. Zaterdag gaat de ploeg van Uli Landvreugd op bezoek bij de HHC Hardenberg. De club uit Overijssel is koploper en heeft zes punten meer dan AFC. De Amsterdammers staan op een vijfde plek.

Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de Tweede Divisie te bekijken.

Derde Divisie

Voor Ajax Zaterdag wacht dit weekend de uitwedstrijd bij Barendrecht. De ploeg van Yuri Rose raakte afgelopen weekend meerdere malen het aluminium, aankomende wedstrijd wil het team graag de drie punten meenemen naar Amsterdam. OFC gaat op bezoek bij hekkensluiter Lienden. De Oostzaners staan zelf op een tweede plaats, de achterstand op OSS’20 bedraagt maar liefst 14 punten.

Klik hier voor het programma, uitslagen en standen in de Derde Divisie zaterdag.

Klik hier dan voor de uitslagen, standen en het programma van de Derde Divisie zondag.

Hoofdklasse

In de Hoofdklasse zaterdag meerdere zware wedstrijden. De Dijk gaat op bezoek bij koploper Staphorst. De Dijk heeft de afgelopen vijf wedstrijden weten te winnen, maar Staphorst heeft de laatste negen wedstrijden gewonnen.  In dezelfde competitie staat Purmersteijn er niet al te best voor. Op Sportpark Purmersteijn komt ACV uit Assen op bezoek, de nummer drie van de ranglijst.  Swift gaat op bezoek bij Berkum.

Klik hier om het programma, de uitslagen en het programma van de Hoofdklasse zaterdag te zien.

JOS Watergraafsmeer uit de zondag Hoofdklasse is dit weekend vrij, in verband met het feestweekend rond het 100-jarig jubileum. De ploeg van Cor ten Bosch neemt het dinsdag voor districtsbeker wel op tegen CSW.

De uitslagen van de Hoofdklasse zondag kan je hier vinden.

Eerste klasse

WV-HEDW verloor het afgelopen weekend van Roda ’46, dit weekend is de ploeg van Marcel Valk vrij. AFC zaterdag ontvangt Zuidvogels uit Huizen.

Afgelopen zondag gingen de wedstrijden van AGB en SDZ niet door. De wedstrijden werden afgelast en worden zondag 1 maart ingehaald.  Voor SDZ stond voor dit weekend eigenlijk een wedstrijd tegen Papendorp op het programma, maar de KNVB heeft de Utrechtse club geroyeerd. Hierdoor gaat ook deze wedstrijd niet door.

AGB ontvangt koploper De Zouaven. Door de wijzigingen in de zondag eerste klasse bedraagt het verschil met De Zouaven vier punten, wel heeft de ploeg uit Grootebroek een wedstrijd tegoed.

Klik hier om het volledige programma van de eerste klasse zaterdag te zien, het programma van de eerste klasse zondag kan je hier vinden.

Tweede klasse

In de zaterdag tweede klasse nemen verschillende ‘Amsterdamse’ ploegen het tegen elkaar op. Arsenal en DVVA hebben allebei de laatste wedstrijd verloren en mogen onderling uitvechten wie er met de drie punten vandoor gaat. Op Sportpark Oostzanerwerf ontvangt OSV Purmersteijn. Daarnaast gaat ranglijstaanvoerder AMVJ op bezoek op Marken, HBOK speelt tegen FC Zaandam. FC Aalsmeer gaat naar Nieuwer ter Aa om het op te nemen tegen osv NiTA.

De stand van de spannende tweede klasse zaterdag kan je hier vinden.

Op zondag staat in de tweede klasse een kraker onderin tussen FC Weesp en Zeeburgia op het programma. Zeeburgia moet winnen om hoop te houden op een veilige plek. Verder spelen RODA ’23 en DCG tegen elkaar, treft Pancratius KDO en gaat DWS op bezoek bij HBC.

De uitslagen van de zondag tweede klasse zien? Klik dan hier.

Derde klasse

Op zaterdag staat de Amstelveense derby tussen RODA ’23 en Amstelveen Heemraad op het programma. Beide ploegen staan dicht bij elkaar op de ranglijst, dus het belooft een spannend duel te worden. Koploper Wartburgia ontvangt Blauw-Wit Beursbengels. Die ploeg staat vierde en is volop in de race voor de tweede periodetitel. Ook De Dijk maakt nog een goede kans op die prijs. Hen wacht op papier het makkelijkste programma, De Dijk treft ZCFC.

In de zondag derde klasse staat een topper tussen Sporting Martinus en ZSGOWMS op het programma. Beide ploegen kunnen de tweede periodetitel nog pakken, al staat De Meer er het beste voor. De ploeg van Stan Bijl ontvangt laagvlieger UVV.

Vierde klasse

In de vierde klasse zaterdag staan er weinig spraakmakende duels op het programma. De vierde klasse zondag haalt dit weekend de afgelaste duels van afgelopen zondag in. Daarin staat onder andere een topper tussen JOGA Fortius en NFC op het programma. NFC zag maar liefst 3 duels afgelast worden de afgelopen weken en kwam zodoende voor het laatst in december in actie. Weet het de inhaalduels te winnen, dan is het echter koploper.

Vijfde klasse

Ook in de vijfde klasse een inhaalprogramma.

Send this to a friend