Zwaarbevochten punt AH’78

Wedstrijdverslag  AH’78 – ASC Nieuwland

Gezien de stand op de ranglijst (11e) weer een finale voor de rood-zwarte brigade van Bertus van Effrink, vanmiddag was het Amersfoortse ASC Nieuwland de tegenstander.

De voorbereiding op deze wedstrijd was prima (dank aan Peter en O’Donder!), het vervolg moest uiteraard op het veld worden getoond. Met een iets afwijkende tactiek werd de strijd aangevangen, toch was AH’78 kennelijk nog niet goed bij de les: de eerste de beste uitbraak van Nieuwland na 3 minuten over rechts werd besloten met een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet. Hans Barmentlo en Henrique Banjaktoetoer maaiden beiden finaal over de bal, waarna Jelte Bakker weinig moeite meer had om de bal langs Maarten Roomer te schuiven: 0-1

De thuisploeg wreef het zand uit de ogen en nam vanaf dat moment het spel meer en meer in handen. In de 12e minuut belandde een dieptepass van Jacob Heinen voor de voeten van de weggesprintte Paul Reumer, hij kwam een teenlengte tekort om de bal de juiste richting te geven. Via de keeper ging de bal net naast.

Vier minuten later een vrije trap op 20 meter van de Nieuwland-goal: de zuivere wreeftrap van Tim Renes verdween centimeters naast de goal.

Na 23 minuten moest ‘vrije’ en enige vleugelspits Thomas van Middelkoop met een blessure (enkel) het veld verlaten, zijn vervanger Rachid Saghraoui verving hem verdienstelijk.

De thuisploeg bleef tot aan de 35e minuut de bovenliggende partij, zonder tot grote kansen te komen. In de 40e minuut counterde Nieuwland gevaarlijk over rechts, het lukte hun echter niet om een 3 tegen 1 overtal-situatie uit te buiten. Drie minuten later moest keeper Maarten Roomer weer handelend optreden, hij redde bekwaam voor de toegesnelde Johan Gelderblom kon intikken. Ruststand: 0-1

Na rust een agressief openend AH’78, een duel op rechtsachter werd gewonnen door Jacob Heinen en zijn diepe bal kwam terecht bij Sebastian Schildt: diens aanname was perfect, hij passeerde een tegenstander op randje ’16’ en schoof de bal uiterst beheerst in de linkerhoek: 1-1

In de 51e minuut een grote mogelijkheid voor AH’78: een goede combinatie door het centrum werd prachtig afgelegd door Sebastian Schildt op Paul v.d. Born, zijn inzet werd door keeper Balvers gekeerd.

Nieuwland trok nu het spel naar zich toe en AH’78 verloor de grip op het middenveld. In de 60e minuut werd een corner van links ongelukkig uitverdedigd door Paul Reumer. Via de rug van een tegenstander kwam de bal op 5 meter voor de voeten van Rob Geertsma, die dit presentje dankbaar aanvaardde: 1-2

Weer moest de thuisploeg de rug rechten, wat mogelijkheden opleverde voor Schildt en Renes, beiden hadden geen geluk. In de 65e minuut werd een kiezelhard schot van Hans Barmentlo na een corner van de doellijn gehaald bij de bezoekers, het zat AH’78 niet mee.

Tot de 75e minuut: weifelend ingrijpen in de Nieuwland-defensie en Paul v.d. Born haalde hard met rechts uit. Via de onderkant van de lat verdween de bal over de doellijn, arbiter Hilgers wees resoluut naar het midden: 2-2

De laatste 10 minuten werd de wedstrijd op scherp gezet. Eerst was het invaller Mahmoud el Boustati die aangetikt in het strafschopgebied geen penalty meekreeg, tot ontzetting van de fel meelevende AH-toeschouwers (1 ervan vloog zelfs in een vloeiende boog over de afrastering, zonder verdere gevolgen..), daarna was het keeper Maarten Roomer in de 86e minuut die in 2 instanties een zeker lijkende goal van Nieuwland voorkwam middels adequaat ingrijpen. En in de laatste minuut was het Hossein Mezbanali die voor de bezoekers het doel net niet wist te vinden en zijn inzet in het zijnet zag belanden.

Een emotievolle slotfase werd door arbiter Hilgers uit Zeewolde na 92 minuten afgeblazen, de 2-2 bleef op het scorebord staan. Een zwaarbevochten punt voor de thuisploeg, met de dreigende vorstperiode in zicht niet onwelkom en zeker verdiend.

Komend weekend wacht de uitwedstrijd tegen IJFC, gezien de weersvoorspellingen is het zeer twijfelachtig of dit doorgang zal vinden.