AC Amsterdam (zondag) promoveert door terugtrekken Buiksloot naar vierde klasse

Buiksloot heeft zich teruggetrokken uit de nacompetitie vierde/vijfde klasse. De club kan na de 8-0 nederlaag tegen Domstad Majella geen team meer op de been brengen voor de return en degradeert hierdoor naar de vijfde klasse. Omdat er een aantal plekken vrijkomen in de vierde klasse is AC Amsterdam automatisch gepromoveerd.

“In drie jaar tijd van de tweede naar de vijfde klasse.. Ongelooflijk”, zegt Buiksloot-voorzitter Rob Schulp. “Het is heel triest. We hadden een leuk elftal, maar kunnen door spelers die weg zijn gegaan en de Ramadan geen team meer op de been brengen. Dat wij dan naar de vijfde klasse degraderen is de consequentie die wij accepteren.” De voorzitter durft nog niet te voorspellen hoe de toekomst eruit ziet voor het eerste zondagelftal.

Eerder deze week werd al bekend dat er een aantal extra plekken vrijkwamen in de zondagcompetities. In de vierde klasse gaat dit zelfs om vijf plaatsen, onder meer door het afhaken van OSV. De verliezers van de eerste ronde kregen in een poulefase nog een kans om een plek af te dwingen. Door de vele wijzigingen heeft de KNVB besloten dat de nummers één en twee uit deze poules volgend seizoen in de vierde klasse spelen, plus de beste nummer drie. Omdat naast Buiksloot ook Brederodes zich heeft teruggetrokken uit de nacompetitiepoule promoveren AC Amsterdam en Oosthuizen automatisch.

“Het is toch knap dat wij ondanks alle problemen in ons debuutseizoen nog derde worden en zelfs promoveren”, is Jamal Ahaddouch, voorzitter en speler van het zondagelftal van AC Amsterdam, lovend. “Dat is een prestatie op zich en ook uniek.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)