Home / slideshow / AFC IJburger Mila Robichon vervolgt haar carrière in de Eredivisie Vrouwen
Mila Robichon

AFC IJburger Mila Robichon vervolgt haar carrière in de Eredivisie Vrouwen

Mila Robichon voetbalt komend seizoen in de Eredivisie Vrouwen. De talentvolle middenvelder van AFC IJburg stapt over naar VV Alkmaar, spelend in de hoogste vrouwencompetitie. “Ieder meisje droomt uiteindelijk ervan om in de eredivisie te spelen, dus mijn overstap maakt me meer dan trots”, reageert Robichon.

Proeftrainingen

De 16-jarige voetballer speelt sinds haar vierde jaar bij AFC IJburg en wist zich daar uitstekend te ontwikkelen. “Ik ben een middenvelder die ervan houd om veel aan de bal te zijn. Bovendien heb ik een uitstekend inzicht en goede balcontrole. Bij AFC IJburg speel ik in de Onder-17-1, wat in de hoofdklasse uitkomt. Dat is absoluut geen verkeerd niveau om te spelen. Eredivisie is nu weer een stapje hoger en daar hoop ik mezelf goed te ontwikkelen.”

Robichon werd vorig jaar geselecteerd voor het jeugdteam van Oranje. “Ik zat bij het Nederlands elftal Onder-16. De bondscoach, Robert de Pauw, heeft me in contact gebracht met VV Alkmaar. Ik kreeg vanaf de kerstvakantie de mogelijkheid om een keer in de week met de selectie mee te trainen. Het is geweldig om daar te trainen. Het niveau en baltempo is hoger, maar dat vind ik alleen maar fijn. Daarmee krijg ik namelijk de kans om veel te leren.”

Ontwikkelen

Het talent van AFC IJburg maakte indruk, want ze kreeg te horen dat er volgend seizoen een plekje voor haar wordt vrijgemaakt bij het eerste elftal. “Ik had een gesprek, waarin ik te horen kreeg dat ik volgend seizoen voor VV Alkmaar mag spelen. Hij was voor mij echter niet direct duidelijk of ik bij het eerste elftal of de beloften mocht aansluiten. Dat is uiteindelijk het eerste geworden, dus daar ben ik ontzettend blij mee.”

“Ik ga niet ervan uit dat ik direct in het basiselftal start”, vervolgt Robichon. “Volgend seizoen zie ik als een jaar waarin ik mezelf zoveel mogelijk kan ontwikkelen en hopelijk veel minuten kan maken. Lukt dat niet, dan doe ik simpelweg wedstrijden mee met de beloften om mezelf te bewijzen. Mijn eerste doelstelling is om beter te worden en het team te helpen stappen vooruit te zetten, zodat we een mooi seizoen kunnen neerzetten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: KNVB

Samya Hassani in vier jaar profvoetbalster: “Altijd in mezelf blijven geloven”

Send this to a friend