Ajax zaterdag 2 verslaat De Volewijckers op Zilveren Pont toernooi

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het Zilveren Pont toernooi, werd er in een besloten ceremonie gevierd dat de Volewijckers opnieuw zijn opgericht. Bij de ceremonie namen onder meer voorzitter Rob Schulp, Co Adriaanse en Andries Jonker het woord.

De Volewijckers spelen dit jaar in de vierde klasse, nadat er vorig seizoen werd gedegradeerd uit de derde klasse. Bij De Volewijckers is dit jaar Mitchell Haijen de hoofdtrainer. Hij was eerder actief bij het tweede elftal van De Dijk.  Met meerdere nieuwe spelers gaan Haijen en zijn team voor promotie.

Co Adriaanse bij terugkeer De Volewijckers: “Ik voel me geen voetbalwees meer”

De Volewijckers begonnen fel, door direct druk op de bal te zetten. Wel nam Ajax het spel over. Via de vleugels werd meermaals de aanval gezocht. De eerste kans was ook voor Ajax, het schot werd geblokt door de keeper van de ploeg uit Amsterdam-Noord. De Volewijckers hadden binnen tien minuten de eerste eigen kans te pakken. Een vrije trap werd over de grond naar de hoek van de zestien getrapt. Het schot miste echter kracht en was een makkelijke prooi voor doelman Weitz.

Na twintig minuten kwam Ajax op voorsprong. Een terugspeel bal kwam vanaf de rechterzijde tussen de laatste man en de keeper in. Doelman kwam uit, maar Blommestein van Ajax kon hem gemakkelijk omspelen. Snel na de openingsgoal leek het al gelijk te worden. Na een corner dacht De Volewijckers te scoren, echter kon de keeper van Ajax de bal net voor de lijn stoppen.

Na rust waren de aanvallen van De Volewijckers gevaarlijk. Zo werd er na een counter net naast geschoten, werd er na goede combinaties over meerdere schrijven overgeschoten. Ajax kreeg tien minuten na rust een penalty, na een overtreding van achter. De penalty werd feilloos in de linkerhoek binnengeschoten door Blommestein. Vijf minuten later bouwde Ajax de voorsprong uit naar 3-0. Weer was het Blommestein die wist te scoren voor Ajax.

Het Talent: Koen Blommestijn (FC Almere)

Ook De Volewijckers kreeg een penalty, de penalty werd binnengeschoten en zorgde voor de eretreffer van de teruggekeerde club. Ajax maakte er aan het eind van de wedstrijd nog 1-4 van. Een kopbal verdween tegendraads in de winkelhaak, na een vrije trap aan de rechterkant. Doelpuntenmaker was weer Koen Blommestein.