Anouar Boussatta (SDZ): “Niets kan een kampioenschap in de weg staan”

Met nog negen wedstrijden te gaan moet SDZ de koppositie zien te verdedigen in de zondag vierde klasse E. Ondanks het feit dat de voorsprong op Ilpendam maar vijf punten bedraagt, is het vertrouwen bij SDZ groot dat zij aan het einde van de rit met de bloemen zullen staan. “Als we elke wedstrijd scherp zijn dan zijn we voor het einde van het seizoen al kampioen”, zegt Anouar Boussatta.

De 27-jarige aanvaller is sinds een paar maanden een vaste waarde bij de veelscorende formatie uit Amsterdam-West. “Ik heb eindelijk een basisplek veroverd. Aan het begin van het seizoen sloot ik pas laat aan vanwege mijn vakantie. Ik kwam terug toen de eerste competitiewedstrijd al gespeeld was. Ik ben toen in het tweede begonnen. Ik moest eerst fit worden en mezelf bewijzen. Op een gegeven moment mocht ik op de bank zitten bij het eerste en kreeg ik een paar invalbeurten. Hierin beloonde ik mezelf regelmatig met een goal of een assist.”

Dat laatste lukte Boussatta afgelopen weekend als basisspeler ook in de met 1-6 gewonnen wedstrijd tegen De Meteoor. Al na twee minuten brak hij de wedstrijd open met een prachtige goal. Ook bereidde hij in de eerste helft nog eens twee doelpunten voor. “Ik heb nu drie wedstrijden op rij gescoord. Als aanvaller moet ik mezelf pushen om elke wedstrijd te willen scoren, en anders een assist. Het loopt lekker bij ons in de voorhoede. We kunnen elkaar makkelijk vinden. We gunnen elkaar ook een doelpunt.”

Boussatta (links) neemt de felicitaties in ontvangst nadat hij heeft gescoord tegen Ilpendam

“Ik denk dat niks ons in de weg kan staan”, klinkt het overtuigend. “We kunnen alleen onszelf in de vingers snijden als we niet scherp genoeg zijn. De wedstrijd tegen Ilpendam (4-4 red.) is daar een goed voorbeeld van. Op dit moment kampen we met een aantal blessuregevallen maar het blijkt dat we goed in staat zijn om dit op te vangen. We hebben een brede selectie. Wij horen zeker thuis in de derde klasse. En als we zo doorgaan denk ik dat we vanuit de derde klasse gelijk weer door kunnen naar de tweede klasse met een goed elftal.”

Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)