Bart Logchies staat bij Swift eindelijk weer op het veld

Hoofdklasser AVV Swift is gisteravond (dinsdag) als eerste club uit de regio begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met veel nieuwe spelers en een nieuwe trainer werden de eerste stappen gezet op weg naar succes. Trainer Bart Logchies stond voor het eerst sinds ruim een jaar, na zijn breuk met AFC, weer voor een groep.

Logchies: “Het was heerlijk om weer voor een groep te staan bij een club. Het afgelopen jaar heb ik wel veel op het veld gestaan als docent TC1 bij de KNVB, maar dit is toch anders.” Swift is voor Logchies na Aalsmeer, RKDES, KBV (opgegaan in een fusie met Blauw Wit), Hoofddorp, JOS/Watergraafsmeer, Ajax en AFC de achtste club in de regio waar hij als hoofdtrainer aan de slag gaat. Zowel met KBV, JOS, Ajax , RKDES, Aalsmeer en AFC wist hij te promoveren. Ook was hij werkaam bij Argon en Haarlem.

Met ruim dertig man begon Logchies aan zijn avontuur bij Swift en genoot daar zichtbaar van. “Dit is toch het leukste wat er is. Ondanks dat heb ik het het afgelopen seizoen niet heel erg gemist. Ik ben veel met voetbal bezig geweest en het is prachtig om weer met een vaste groep aan de gang te gaan.”

 

Swift eindige afgelopen seizoen op een keurige vijfde plaats met 49 punten. Logchies: “Ik wil het altijd beter doen dan het jaar ervoor. Dat is in ieder geval de intentie, maar ik denk dat er in de hoofdklasse A wel acht clubs zo over denken. Makkelijk zal het dus niet worden. Het is een zware, maar wel leuke afdeling.” Op woensdag 28 juni wordt het programma van de hoofdklasse, met ook Ajax en AFC, bekend gemaakt.

Logchies heeft zijn voorbereiding opgedeeld in twee stukken. Op 1 juli wordt het eerste deel van de voorbereiding afgesloten met een minitoernooi (met DVVA en WV-HEDW) bij Swift. Na ruim drie weken rust zal de voorbereiding worden hervat op 25 juli. Op 19 augustus wacht de eerste echte krachtmeting als de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker op het programma staat. Logchies: “Dat neem ik zeker serieus. Ik denk dat we allemaal met gelijkgestemden in de eerste ronde zitten (alle halve finalisten van de districtsbeker, red.) en dat biedt zeker perspectief.” Vorig seizoen werd Swift bij haar eerste deelname in de eerste ronde na strafschoppen uitgeschakeld door Jodan Boys. Op 1 juli is loting van de KNVB beker en die zal live te volgen zijn op Het Amsterdamsche Voetbal.

Foto’s AVV Swift 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!