Swift wint na achterstand met 10-1 van Spakenburg 2

Hoofdklasser Swift heeft zich zonder problemen weten te plaatsten voor de derde knock-out ronde van de KNVB van het district West 1. De ploeg van Mark Evers won, na een 0-1 achterstand, uiteindelijk met 10-1 van reserve-hoofdklasser Spakenburg. Maarten de Lange score vier keer.

Eerder deze week leek het er nog op dat het duel geen doorgang zou vinden omdat Spakenburg 2 zich wilde terugtrekken uit het toernooi, maar na tussenkomst van de KNVB en met het opleggen van een sanctie als de ploeg zich daadwerkelijk terug zou trekken kwam de ploeg uit Bunschoten/Spakenburg toch maar opdraven.

Foto Paul Stoeltie: Chelton Linger scoorde twee keer
Foto Paul Stoeltie: Chelton Linger scoorde twee keer

Nadat Custiovic de bezoekers op 0-1 had gezet hadden de Amsterdammers het lange tijd moeilijk om op gelijke hoogte komen. Het duurde bijna een half uur voordat het 1-1 werd door Fabian Munsterman. Als nel volgde een tweede treffer. Dit keer was het Jaap Smeeing die wiste te scoren (2-1).

Al snel na de hervatting viel ook de derde treffer (weer door Munsterman) en daarmee was het verzet van de bezoekers gebroken. Het was trouwens helemaal geen goede dag voor Spakenburg want het eerste elftal verloor de beladen derby van IJsselmeervogels.

Foto Paul Stoeltie: Maarten de Lange was topscorer met vier treffers
Foto Paul Stoeltie: Maarten de Lange was topscorer met vier treffers

Met een prachtige lob zorgde Maarten de Lange voor de 4-1 en daarna schakelde de hoofdklasser er nog een tandje bij. In een mum van tijd stond het 7-1 door doelpunten van Smeeing , De Lange en Chelton Linger. De teller stokte uiteindelijk pas bij tien. De laatste drie doelpunten werden gemaakt door Linger en nog twee treffer van Maarten de Lange zorgde voor de 4-1 eindstand.

Klik hier voor alle uitslagen uit het bekertoernooi.

 Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)