De Dijk loopt tegen puntverlies aan door gemakzuchtigheid

In de zondag hoofdklasse heeft De Dijk door een te gemakzuchtig houding in met name de eerste helft puntverlies geleden tegen RKAVV. Het werd in Leidschendam 1-1. Dennis Kaars maakte de Amsterdamse treffer. De thuisploeg eindige het duel met negen man.

Assistent-trainer Marco van Galen vatte het teleurstellende resultaat van de wedstrijd tegen RKAVV na afloop in de kleedkamer op de juiste wijze samen. Hij complimenteerde eerst zijn ploeg met het vertoonde spel in de tweede helft en memoreerde aan de twee ballen op de paal. Daarna hekelde hij het optreden in de eerste helft, waar hij sprak over een te slappe instelling, die op hoofdklasse niveau niet thuis hoort.

Olaf Lindenbergh

Daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. De Dijk was namelijk veel meer in balbezit, maar gaf de indruk dat het toch wel zou winnen. RKAVV zette hier de juiste tactiek tegenover – met veel man achter de bal – gepaard aan een grote dosis vechtlust, waarmee het uiteindelijk een punt uit het vuur sleepte. Scheidsrechter Mandemakers had met twee rode kaarten aan de kant van RKAVV en totaal acht gele kaarten, waarvan vijf ook voor RKAVV, zijn handen vol om het duel binnen de perken te houden. 11250085_939345212778442_843565019701165482_n

Op het prachtige nieuwe kunstgrasveld van de gastheren begon De Dijk als gezegd met een te slappe instelling. Het veelvuldige balbezit leverde een optische meerderheid op, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het leverde slecht twee goede kansen op, die door Dennis Kaars en Tim Ruder niet werden benut. RKAVV liet De Dijk komen en probeerde met zeer veel strijd bij uitvallen de verdediging van De Dijk te testen. In de 25e minuut leverde dat de openingstreffer op, toen een voorzet vanaf de linkervleugel tussen de laatste linie en keeper Stephan Veenboer viel en Rowendy Schoof met een goed schot profiteerde van de ruimte die hij kreeg (1-0).

Dennis Kaars

In het tweede bedrijf kwam De Dijk met een andere instelling binnen de lijnen. RKAVV werd meteen onder druk gezet en in de 49ste minuut resulteerde dat in een hard schot van Olaf Lindenbergh op de paal. Nauwelijks vier minuten later rondde Tim Ruder een nieuwe aanval af met een kopbal , die ook op de paal belandde. RKAVV moest zich nog meer dan in de eerste helft beperken tot uitvallen, waarbij Veenboer eenmaal een niet onverdienstelijke doelpoging wist te verijdelen. Hierna ontstond de fase waarin de scheidsrechter veelvuldig de gele kaart trok en beide trainers wisselden.

Bij De Dijk werd Tim Ruder vervangen door Chakib Tayeb, die hangende een onderzoek van de tuchtcommissie naar aanleiding van zijn rode kaart tegen OFC, speelgerechtigd was. De balvaardige invaller was in de zevende minuut dichtbij de gelijkmaker, maar vond keeper Ten Kroode op zijn weg. Vier minuten later was het wel raak. Bilal Ched-Dadi passte vanaf het middenveld op Tayeb, die vervolgens handig Dennis Kaars in de gelegenheid stelde zijn doelsaldo op te vijzelen (1-1).

Rode kaart RKAVV

De Dijk bleef hierna met man en macht het doel van RKAVV belagen en ging achterin een op een spelen, nadat Frank Schilder werd gewisseld voor een extra aanvaller in de persoon van Bud Water. Bij een van de sporadische uitvallen van RKAVV moest Veenboer al zijn kwaliteiten aanspreken om een tweede tegentreffer te voorkomen.

In de slotfase wist RKAVV zich ten koste van twee rode kaarten wegens natrappen staande te houden en verliet De Dijk het veld in het besef dat het meer uit deze wedstrijd had moeten halen.