De Volewijckers

De Volewijckers verslaan De Meteoor met 3-0

De Volewijckers speelde zaterdag de eerste officiële wedstrijd sinds de naamswijziging. Op het eigen sportpark was een andere ploeg uit Amsterdam-Noord te gast, namelijk De Meteoor, in het kader van de eerste wedstrijd in de bekerpoule. De thuisspelende ploeg won 3-0 van De Meteoor. Naast de twee ploegen uit Amsterdam-Noord zitten Taba en JOS Watergraafsmeer (zat) in de groep. De wedstrijd Taba – JOS eindigde in 0-9.

De openingstreffer van het duel kwam op naam van Seranio Austin. De spits speelde het vorige seizoen van AMVJ, maar maakte de overstap naar De Volewijckers. Voor rust werd ook de 2-0 gescoord, deze treffer kwam op naam van Issam el Bakkali. Na rust wisten De Volewijckers nog eenmaal te scoren, ook deze goal werd gemaakt door El Bakkali. Naast De Volewijckers is El Bakkali ook een zaalvoetballer, sinds dit seizoen komt hij in de Eredivisie Zaal voor ASV Lebo uit.

De Meteoor kende naar aanloop van de wedstrijd tegen De Meteoor een goede voorbereiding, zo werd het eigen Meteoor-toernooi gewonnen en werd het tweede op het Melkwegtoernooi bij TOB.  “Het ging gelijk op de eerste helft maar hun scoren twee keer en wij maken onze kansjes niet af. Na rust ging het weer gelijk op, alleen scoren wij niet en hun scoorde één keer”, aldus Rudy Compier. Compier is naast speler ook leider bij het team van De Meteoor.  “Wij zien de bekerwedstrijden als oefenwedstrijden, dus hechten we minder waarde aan de uitslagen in de bekerwedstrijden. Het gaat om wedstrijdritme op doen en conditie opbouwen.”

De trainer van De Volewijckers, Mitchell Haijen, is tevreden met de zege. “Al met al een verdiende overwinning. Waarbij ons baltempo te laag was en we onszelf vergaten te belonen met meer goals.”