Dennis Koorn is het keepen nog niet verleerd bij NFC

Begin april van dit jaar stapte Dennis Koorn op als trainer van de Beursbengels. De oefenmeester zag geen heil meer in een verdere samenwerking vanwege de tegenvallende prestaties in de zaterdag tweedeklasse. De 45-jarige Koorn besloot deze zomer vervolgens om zijn keepershandschoenen weer uit de kast te halen voor een avontuur bij NFC.

De zaterdagtak van de club uit Amstelveen komt momenteel uit in de vierde klasse, waar het na vier wedstrijden gedeeld koploper is met twaalf punten. De rentree van Koorn is dus geen onverdeeld succes, de doelman kreeg pas een tegendoelpunt te verwerken. Koorn:”Ik wilde eigenlijk met wat vrienden in de zaterdag twee gaan spelen. Het eerste zat echter met een keepersprobleem en zo kwam ik daar terecht. Tot dusver gaat het uitstekend.”

Koorn kwam in een ver verleden al eens uit voor NFC. Als doelman speelde hij verder op hoog niveau bij Argon en ADO’20. ”Met mijn ervaring kan ik op dit niveau nog makkelijk mee. Ik heb ook nog geen last gehad van blessures maar het seizoen is nog lang. We zijn goed begonnen en wie weet kunnen we meedoen om het kampioenschap. We hebben een leuke mix van jong en oud op het veld staan. Onze selectie is wel erg smal. Afgelopen zaterdag misten we een paar mensen en toen hadden we het gelijk moeilijk. Voor mij blijft het hoe dan ook bij dit ene jaar want ik wil volgend seizoen graag weer als trainer aan de slag.”

Foto Hans van Dijk.
Zien we Dennis Koorn volgend seizoen weer in actie als trainer?

Koorn koos er na zijn vertrek bij de Beursbengels bewust voor om een jaartje ertussen uit te gaan. ”Die periode daar heeft me ontzettend veel energie gekost. Vijf wedstrijden voor het einde zag ik in dat we ons onder mijn leiding absoluut niet zouden handhaven. Daarom besloot ik om op te stappen in de hoop dat het met iemand anders wel zou lukken (de Beursbengels degradeerden alsnog naar de derde klasse via de nacompetitie). Kwaliteit hadden we genoeg maar de juiste discipline ontbrak. Na dit seizoen als speler hoop ik dat er leuke club langs komt om te trainen, ik wacht rustig af.”

Foto: Hans van Dijk

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!