Dramatische dag voor OFC na nederlaag tegen Magreb’90

Het is OFC in de Derde Divisie zondag opnieuw niet gelukt om de eerste zege van 2017 binnen te slepen. Ook het zesde competitieduel van dit jaar (twee remises en vier nederlagen) leverde geen overwinning op. De ploeg van trainer Imdat Ilguy toonde zich tegen Magreb’90 wederom onzorgvuldig in de afronding en ging zodoende weer onderuit: 0-4.

OFC, spelend zonder de vaste centrumverdedigers Marijn Sterk (vocht in knie en hoort komende week of hij dit seizoen nog in actie kan komen, red. ) en Mike Brantjes (vakantie), kreeg tegen Magreb’90 al na negen minuten de eerste kans van de wedstrijd. Mohammed Cherif dook na een mooie steekbal van Romano de Jonge op voor de keeper van de gasten, maar Mounir Ouaj wist zijn schot met een fraaie save uit de hoek te halen. Uit de daarop volgende corner kopte Nick Kramer bijna binnen, maar zijn inzet werd op de doellijn weggehaald.

Het geplaagde Magreb’90, dat dit seizoen al enkele trainers versleet en forse belastingschuld boven het hoofd hangt, werd ook al snel gevaarlijk. Guytho Mijland tikte de bal langs OFC-doelman Atam Koroglu, maar Adnan Barakat greep net op tijd in. Tien minuten was het wel raak voor de gasten. Ismail Sardi schoot na een redding van Koroglu raak: 0-1.

Ondanks die tegentreffer behield de formatie van trainer Imdat Ilguy een veldoverwicht, maar net zoals vorige week stond het vizier niet op scherp.De bezoekers – met negen punten uit de laatste drie duels – hadden meer geluk, want nog voor de thee werkte Souffian Reclaoui op schitterde wijze de 0-2 tegen de touwen. Via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal verdween zijn ‘zondagsschot’ in het doel: 0-2.

Hoewel Ilguy kort na rust verdediger Mike Derlagen wisselde voor spits Rahim Abdul kwam de staartploeg uit Utrecht niet keer echt in de problemen. Toch was onder meer Rachid el Yaghmouri na een spelen nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot werd van richting veranderd. Aan de andere kant werd wel gescoord. Mijland en Stanley Tailor bepaalden de eindstand op 0-4.

Door de nieuwe nederlaag zakt OFC steeds verder op de ranglijst en moet het oppassen dat het straks niet ‘per ongeluk’ onder de rode streep staat. “We hebben nog minimaal zes punten nodig, maar als we zo spelen gaat het een lastig verhaal worden”, treurde Ilguy. De oefenmeester baalde van het feit dat zijn ploeg te makkelijk de doelpunten weg gaf. “Weer twee keer uit een dood spelmoment en aan de andere missen we gewoon een afmaker.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde Divisie.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC