Efficiënt Jong FC Volendam troeft OFC af in topper

In een rechtstreeks duel om de koppositie in de Derde Divisie zondag heeft OFC haar meerderen moeten erkennen in Jong FC Volendam. De beloften van de eerstedivisionist waren in de tweede helft veel efficiënter dan de Oostzaners. De 1-3 nederlaag op eigen veld was tevens een slechte generale voor de bekerwedstrijd donderdag tegen FC Emmen.

De eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. OFC-spits Reda Kharchouch zat goed in de tang bij het verdedigingsduo van de Volendammers, waardoor het grootste gevaar van de thuisploeg onschadelijk werd gemaakt. Toch was de eerste grote kans voor OFC. Nick Zeijlmans, jarenlang speler van FC Volendam geweest, werkte in buitenspelpositie een vrije trap van Rachid El Yaakoubi binnen. De treffer werd terecht afgekeurd. Tien minuten voor rust kreeg ook Roi Momo een goede mogelijkheid. Een mooie aanval over meerdere schijven kwam bij de Fransman terecht, die de bal naast het doel deponeerde.

Na de rust werd doelman Brian van der Werff, die deze keer de voorkeur kreeg boven Atam Koroglu, direct op de proef gesteld door de Volendammers. In de 54ste minuut werd de sluitpost geklopt. Mike Eerdhuijzen kreeg de bal uit een vrije trap met een gelukje, via een Oostzaans lichaam, voor zijn voeten. Vanaf vijf meter kon hij simpel de 0-1 binnen schuiven.

OFC moest nu gaan komen om niet de tweede competitienederlaag te lijden, maar de krachten vloeiden steeds meer weg. Een vlammend schot van El Yaakoubi (rakelings over) was één van de spaarzame mogelijkheden voor de thuisploeg. Met twee vlijmscherpe counters liepen de bezoekers uit naar 0-3. Martijn Kaars, voormalig Ajax-talent, tekende voor beide treffers.

Een kleine tien minuten voor tijd redde Henry Opoku met een strak schot in de kruising de eer voor de Oostzaners. Verder dan 1-3 kwam de ploeg van Eric Heerings niet, waardoor OFC voor de tweede keer onderuit ging. Het verschil met Jong FC Volendam is gegroeid tot vier punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Verslag: Rutger Oudshoorn
Foto’s Fonzie en Saskia Koppes

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC