Einde carrière voor Joey Klare (JOS) na scooterongeluk

Dit was niet de manier waarop hij zijn loopbaan als voetballer had willen beëindigen. Maar nadat Joey Klare voor de derde keer zijn kruisband afscheurde, zat er eigenlijk niets anders meer op. Een scooterongeluk maakte een vroegtijdig einde aan de carrière van de 28-jarige middenvelder van JOS/Watergraafsmeer.

Klare was pas halverwege zijn revalidatie van de gescheurde kruisband die hij begin vorig seizoen opliep. “Toen twijfelde ik al of ik door moest gaan. De revalidatie ging goed, ik kreeg echt weer zin om te voetballen, dus besloot ik in overleg met JOS rustig aan mijn herstel te werken.” Tot het ongeluk, zo’n twee weken geleden. Hij moest op het laatste moment uitwijken, kwam tegen een auto aan en probeerde met zijn rechterbeen de val te breken.

“Ik ben gelijk naar de fysio en orthopeed gegaan, maar zij zeiden dat er alleen iets met mijn binnenband was. Ik heb alles goed laten onderzoeken.” Er kwam voor de zekerheid zelfs een mri-scan aan te pas. De uitslag was heel duidelijk: binnenband, meniscus én kruisband afgescheurd. Eind vorige week kreeg Klare het slechte nieuws te horen, vervolgens was de keuze al vrij snel gemaakt. Stoppen met voetballen was voor zijn gezondheid de enige optie. “Ik zal nog langer door moeten met mijn knie. Het was een moeilijk besluit, maar wel de juiste keuze.”

Het is niet de manier waarop hij voor ogen had zijn voetbalschoenen op te bergen, maar daar is Klare naar eigen zeggen al overheen. “Ik heb een mooie carrière gehad. Zes jaar in de jeugd van Ajax gespeeld, bij NEC tegen het eerste elftal aangezeten, in Lisse een prachtige tijd gehad. Bij JOS bleef het helaas beperkt tot 45 minuten.”

Op advies van zijn fysiotherapeut gaat de middenvelder opnieuw onder het mes, waarna hij helemaal opnieuw kan beginnen met revalideren. “Ik ben nog jong en dan kan ik er in de toekomst nog gebruik van maken. Anders kan ik nooit meer skiën of een balletje trappen.”

Foto: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)