Home / Algemeen / Zeeburgia raakt Zamoranho Ho-A-Tham kwijt aan DHSC

Zeeburgia raakt Zamoranho Ho-A-Tham kwijt aan DHSC

Zamoranho Ho-A-Tham vertrekt na één seizoen alweer bij Zeeburgia. De 21-jarige vleugelaanvaller keert terug naar Utrecht, waar hij gaat spelen voor het naar de zaterdag eerste klasse gepromoveerde DHSC.

Dit seizoen verliep niet zoals Ho-A-Tham, die overkwam van Hercules, vooraf had verwacht, zowel individueel als in teamverband. “Ik heb voor mijn gevoel te weinig minuten gemaakt. Waar dat aan ligt, weet ik niet. Als ploeg wilden wij voor het kampioenschap gaan, maar wij scoorden heel moeilijk terwijl we voetballend bij één van de beste ploegen van de afdeling hoorden.”In de tweede seizoenshelft kwam de aanvaller meer aan spelen toe. Tijdens de uitwedstrijd bij Elinkwijk maakte Ho-A-Tham indruk op scouts van DHSC. “Via een spelersbegeleider zijn ze met mij in contact gekomen. Na het eerste gesprek wist ik al zeker dat mijn keuze op DHSC viel. Ze hebben heel duidelijk gemaakt wat hun plannen zijn en wat ze van mij verwachten. Ze kennen mijn kwaliteiten en ik hoop direct van waarde te kunnen zijn.”

Ho-A-Tham trainde ook een keer mee bij Magreb’90, maar was daar niet van onder de indruk. Ook de interesse van Legmeervogels kwam te laat, omdat hij zijn ja-woord al had gegeven. “DHSC wil zo snel mogelijk naar de top van het amateurvoetbal gaan. De doelstelling voor volgend seizoen is om direct voor promotie mee te doen, via een kampioenschap of periodetitel.”

Naast Ho-A-Tham raakte Zeeburgia vlak voor het sluiten van de overschrijvingstermijn ook Serginio Eijken en Xavier Netteb kwijt, die respectievelijk naar Blauw-Wit Beursbengels en EDO (zondag) gaan. Met Mike Jalink (Assendelft), Emanuel Davies (De Zouaven) en Anass Dabachi (VVA/Spartaan) hoopt de eersteklasser hun gemis op te kunnen vangen.

Foto Mario Wormhoudt

Geef een reactie

Send this to a friend