Jordy de Groot (Legmeervogels) opvolger Buimer bij Swift

Zaterdag hoofdklasser Swift heeft in Jordy de Groot van Legmeervogels een vervanger gevonden voor de naar Lisse vertrekkende Bas Buimer. De aanvaller van de eersteklasser is al jaren een veel scorende speler die nu voor het eerst een ander shirt zal gaan dragen dan die van de club uit Uithoorn.

De Groot: “Het moest er een keer van komen dat ik de stap naar een hoger niveau zou maken. Ik speel al mijn hele leven bij Legmeervogels. Heb nog nooit voor een andere club gespeeld, de ‘Vogels’ is echt mijn club. Nu krijg ik de kans om die stap daadwerkelijk te kunnen maken en het eens te proberen op een hoger niveau.”

In zijn laatste jaar als A-junior kwam hij op 17-jarige leeftijd voor het eerst in contact met Swift. De spits speelde zelfs een oefenwedstrijd bij de Amsterdammers. “Ik vond het toen nog te vroeg om de overstap te maken. Ik was ervan overtuigd dat ik meer speelminuten bij Legmeervogels zou krijgen dan bij Swift. Nu, na wat jaren ervaring opgedaan te hebben, durf ik die stap wel te maken.”

Toen bekend werd dat Buimer Swift ging verlaten voor FC Lisse, nam de club contact op met De Groot. “Ik heb een goed gesprek gehad met Bart Logchies en Wolfgang Hommes (technische zaken) en kreeg een zeer positief beeld van de club. Het zal voor mij aanpoten worden, maar daar ben ik niet bang voor.”

Vorig seizoen, toen Legmeervogels kampioen werd in de tweede klasse, scoorde De Groot 23 keer. Dit seizoen staat de teller in de eerste klasse op acht. “Na de winterstop heb ik in vier van de vijf wedstrijden weten te scoren. Ik moest wennen aan het hogere niveau, maar nu heb ik mijn draai gevonden. Ik ga er vanuit dat dat bij Swift ook zal gaan lukken.”

De Groot is na Stefan Tichelaar (Argon), Lulinho Martins en Daan van Huffel (beide Aalsmeer) de vierde speler die uit Uithoorn vertrekt. Ook trainer Jack Honsbeek (assistent bij VVSB) is bezig aan zijn laatste maanden bij de club.

Foto’s Ronald Bakker | Jordy de Groot in actie tegen Assendelft

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!