KNVB haalt twee clubs definitief uit derde klasse C

De KNVB heeft twee clubs uit de zaterdag derde klasse C met onmiddellijke ingang uit de competitie gehaald. Het gaat om FC Hilversum en De Posthoorn. Beide clubs mochten afgelopen weekend ook al niet spelen.

De clubs worden daarmee bestraft voor de incidenten die zich hebben voorgedaan in het onderlinge duel op 9 november. Vorige week spraken wij al uitgebreid met Kai Meeuwsse, de trainer van Hilversum  Voor zijn verhaal klikt u hier.

Tegen de Gooi en Eemlander zegt bestuurslid Rob van Heeren van  Hilversum  dat dit wel eens het voortbestaan  van de club in gevaar kan brengen . Van Heeren: “We zijn geen grote vereniging en zonder eerste elftal wordt het zwaar om dit seizoen te overleven.” Ook De Posthoorn werd uit de competitie genomen.

Voor Hilversum is de klap extra hard. Vorig seizoen speelde de club nog in de hoofdklasse op zondag. Na de keuze om op zaterdag te spelen is daar nu ook niets meer van over. Wat er precies gebeurde in het duel tegen de Posthoorn leest u hier.

Hilversum gaat zich over de situatie beraden maar wacht eerst de uitleg van de tuchtcommissie af. Pas dan beslist de club of het in beroep zal gaan.

Deze uitspraak lijkt het gevolg van het ‘lik op stuk’ beleid dat de KNVB momenteel hanteert en belooft ook weinig goeds voor Zeeburgia. Al kunnen beiden zaken natuurlijk niet met elkaar vergeleken worden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!