Logchies (AFC): ‘We moeten niet in slachtofferrol kruipen’

Door het faillissement raakt Topklasser AFC maar liefst zes punten kwijt en zakt het van de tweede naar de vijfde plaats. Op social media werd veelvuldig gesproken over competitievervalsing, maar trainer Bart Logchies wil niet in de slachtofferrol kruipen.

Logchies: “Het is natuurlijk heel vervelend voor ons, maar natuurlijk ook voor WKE. Wij zijn een van de weinig teams die twee keer tegen ze gespeeld hebben. Naast de punten die we hebben gehaald heeft dat ook veel kracht gekost en hebben we een aantal gele kaarten opgelopen. We zijn dus op meerdere fronten in het nadeel. Zo is Magid Janssen bijvoorbeeld tegen EVV geschorst omdat hij onder andere tegen WKE een gele kaart heeft ontvangen. Het is en blijft raar dat die kaarten wel blijven staan. Wij hebben dus schade opgelopen die andere ploegen niet hebben opgelopen.”

Het faillissement van WKE is niet heel verrassend te noemen. Het hing al een beetje in de lucht natuurlijk. Logchies: “Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren, maar het zat er wel aan te komen en als het dan zover is, is het natuurlijk niet prettig. We moeten nu de draad gewoon oppakken en er een bepaalde motivatie uit halen en ons gewoon bij de eerste zeven spelen en ons zien te plaatsen voor de Tweede Divisie. Daar heb ik alle vertrouwen in. Het is alleen een stukje lastiger geworden want nu doet HSC’21 bijvoorbeeld ook weer mee.”

Bekijk hier de stand van de Topklasse na het wegvallen van WKE. De klassenpagina zal worden bijgwerkt zodra de KNVB de club uit Emmen ook daadwerkelijk uit de competitie heeft genomen.

Ook in de CANS Topscore zal het nodige veranderen. Daan Sutorius, de nummer twee van het klassement, verliest bijvoorbeeld drie doelpunten. Wel zal zijn waardering per doelpunt stijgen omdat AFC minder wedstrijden zal spelen. Volgende week dinsdag zal dit worden verwerkt in de nieuwe stand.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC